| Puchar Sanu - dwa sektory na jednym obszarze ? | ||||
jarekk
Od: 2009-04-23 Posty: 42 |
25 maja 2010 16:58 | |||
| Pytanie: czy podczas "Pucharu Sanu" poprawnie wyznaczono sektory ?
Z powodu trudnych warunków panujących na wezbranej rzece wyznaczono dwa tożsame sektory - pokrywające się swoim obszarem. Wędkarze dwukrotnie w kolejnych turach wędkowali na tym samym terenie. W ZOSW znajdujemy jednak zapis mówiący, że "...każdy zawodnik drużyny w każdej turze zawodów musi wędkować w innym sektorze" (5.4) Można oczywiście przyjąć założenie, że sektory to tylko nazwa przypisana kolejnym grupom zawodników udających się na łowisko. Niestety w tym samym zbiorze zasad znajdujemy zapis który wiąże pojęcie sektora z konkretnie wyznaczonym i opisanym OBSZAREM łowiska: "W zawodach wszystkich dyscyplin wędkarskich przyjmuje się jednakowe zasady wyznaczania i oznaczania sektorów... ... - na wodach okresowo zmieniających kierunek lub o zatrzymywanym przepływie - rosnąco zgodnie z naturalnym nurtem..." Nie dopuszcza się możliwości nakładania na siebie dwóch sektorów, tak jak miało to miejsce podczas rozgrywania "Pucharu Sanu". Jeżeli w odpowiedzi usprawiedliwieniem organizatorów mają być wyjątkowe warunki rozgrywania tych zawodów, to proszę o wskazanie zapisu ZOSW dopuszczającego możliwość pomijania obowiązujących przepisów ze względu na trudne warunki. Dziękuję i pozdrawiam :) jarekk |
||||
Andrzej Leśnik
Od: 2009-02-04 Posty: 54 |
25 maja 2010 18:58 | |||
|
Zawody zostały rozegrane w takiej formule , decyzją Prezydium GKS podjętą na podstawie § 4 , § 5 , § 17 regulaminu GKS. Nie będę cytował tych przepisów, jesteś dociekliwy po czasie, więc znajdziesz. Mnie dziwi ( Ciebie chyba nie ) że nie zadałeś tego pytania mi osobiście . Oprócz tego że byłem zawodnikiem, byłem tez przedstawicielem GKS na tych zawodach . W tej sprawie polemiki nie będzie . Koordynator ds. spinningu w GKS Andrzej Leśnik |
||||
Andrzej Leśnik
Od: 2009-02-04 Posty: 54 |
25 maja 2010 19:00 | |||
| Do 2 czerwca w związku z Mistrzostwami Swiata , jestem nieobecny na forum.
Andrzej lesnik |
||||
jarekk
Od: 2009-04-23 Posty: 42 |
26 maja 2010 11:07 | |||
| Nie obawiaj się polemiki - nie to jest moim celem. Chciałem się dowiedzieć jak formalnie wygląda kwestia (powiedzmy tak) - modyfikacji obowiązujących przepisów ;-) . Przyjmuję, że GKS rezerwuje sobie takie prawo na podstawie własnego regulaminu.
Podczas zawodów nie pytałem Cię o to ponieważ musiałem wczytać się w ZOSW i upewnić co do moich przypuszczeń. Wiedza taka potrzebna mi była do przygotowania recenzji z zawodów "Puchar Sanu". Dziękuję i pozdrawiam. Recenzja dostępna TUTAJ |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum