Sprawozdanie ze spotkania z zawodnikami spławikowymi Okręgu Wrocław, regulamin zawodów, terminarz na 2017 rok

Aktualności | 2017-02-07 | Publikujący: Kapitanat Sportowy Wrocław

W dniu 5.02.2017r. w „Domu Wędkarza” przy ul. Kazimierza Wlk. 65, odbyło się spotkanie sekcji spławikowej Kap. Sportowego z zawodnikami naszego okręgu. W spotkaniu uczestniczyło 20 osób w tym zaproszeni, V-ce Prezes ZO ds. Sportu Tadeusz Filipiak oraz Kap. Sportowy Bogusław Krawczyk. Zebranie otworzył przewodniczący sekcji Spławikowej kol. Leszek Wawerczyk, który po krótkiej przemowie, zarządził minutę ciszy za zmarłego kol. Aleksandra Przystawę, wieloletniego członka kapitanatu i wiceprezesa ZO we Wrocławiu.

Po wstępie kol. Przewodniczący, przystąpił do sprawozdania z minionego sezonu. Omawiane były m.in. organizacja i przebieg poszczególnych zawodów wraz ze statystykami oraz łowiska, na których były rozgrywane.  Po omówieniu sprawozdania głos zabrał wiceprezes ds. Sportu Tadeusz Filipiak, który omówił zmiany w nowym Regulaminie Organizacji Sportu Wędkarskiego i poinformował zebranych o przyznaniu ZO PZW we Wrocławiu imprez sportowych. W 2017 roku będziemy organizatorami Mistrzostw Polski Seniorów oraz Mistrzostw Polski Głuchoniemych. A w 2018 roku, po kilkuletnich staraniach będziemy organizatorem kobiecych Mistrzostw Świata.

Po wysłuchaniu kol. Tadeusza Filipiaka, została ogłoszona przerwa, a po niej przedstawione zostały propozycje rozgrywania zawodów GP Okręgu na 2017 rok. W trakcie dyskusji ustalono ostateczne miejsca rozgrywania zawodów i ich łowiska rezerwowe, terminy oraz zasady i regulamin zawodów okręgowych.

W załącznikach przedstawiamy:

- sprawozdanie sekcji spławikowej za 2016 rok

- terminarz zawodów na 2017 rok

- regulamin rozgrywania zawodów okręgowych ( kolorem czerwonym, zaznaczone zmiany).