OŚWIADCZENIE ZARZĄDU KOŁA W SPRAWIE STAWU POD GRZYBKIEM

Zarząd Koła Gobio Namyslów na posiedzeniu w dniu 25.03.2011 r. zapoznał sie z Uchwałami Prezydium ZO w sprawie stawu "Pod grzybkiem". Zarząd Koła niejednogłośnie postanowił zaakceptować regulamin łowiska zatwierdzony Uchwałą nr 24/prez/2011.

Zarząd Koła uważa, iż rozwiązanie przyjęte przez Prezydium ZO nie zapewni optymalnego wykorzystania łowiska, jednakże nie przyjęcie tego regulaminu wiązałoby się z wypowiedzeniem kołu umowy użyczenia stawu co również byłoby złym rozwiązaniem.

Jednocześnie Zarząd Koła informuje wszystkich członków koła, że w dalszym ciągu będzie czynił starania dotyczące utworzenia na tym akwenie łowiska specjalnego ze szczególnym uwzględnieniem młodzieży. Uważamy, iż tylko udostępnienie tego stawu do ogólnego wędkowania sprawi, że staw nie będzie zarastał latem roślinnością a zimą nie wystąpi na nim zjawisko przyduchy. Z dodatkowych opłat można będzie intensywanie zarybiać staw a wypracowane nadwyżki przeznaczyć na szkolenie młodzieży w szkółce wędkarskiej.

ZARZĄD KOŁA GOBIO NAMYSŁÓW