Tweety na temat @pzworgpl

Logowanie

Zarejestruj się

Zarybienie w 2017 r.

 

WYKONANIE  ZARYBIEŃ  WÓD  OKRĘGU  LUBELSKIEGO

 

WEDŁUG OPERATÓW RYBACKICH.

 

                                                             ROK  2017

 

I. Wody dzierżawione od RZGW.

 

1.      Obwód rybacki rzeki Wisły Nr 1.

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

 

Wykonanie

zarybienia

 

 

 
 

Boleń

1 l

szt.

40.000

 

Brzana

1 l

szt.

23.300

 

Certa

1 l

szt.

30.000

 

Jaź

2

kg

1000

 

Karaś pospolity

2

kg

380

 

Karp

2

kg

345

 

Kleń

1 l

szt.

20.000

 

Lin

2

kg

230

 

Miętus

w

tys. szt.

200.000

 

Sandacz

1 l

szt.

200.000

 

Sum

2

kg

850

 

Szczupak

1 l

szt.

85.000

 

Szczupak

1 j

kg

1040

 

Świnka

1 l

szt.

50.000

 

 

  1. Obwód rybacki rzeki Chodelka Nr 1.

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

Wykonanie

  zarybienia

 
 

Jaź

2

kg

30

 

Karaś pospolity

2

kg

100

 

Lin

2

kg

60

 

Lipień

1 l

szt.

5000

 

Karp

2

kg

50

 

Pstrąg potokowy

1 j

szt.

8000

 

Szczupak

1 j

kg

150

 

 

  1. Obwód rybacki rzeki Wyżnicy Nr 1.

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

Wykonanie

zarybienia

 
 

Jaź

2

kg

20

 

Karaś pospolity

2

kg

30

 

Lin

2

kg

20

 

Karp

2

kg

10

 

Kleń

1 l

szt.

1000

 

Pstrąg potokowy

1 j

szt.

5500

 

Szczupak

1 j

kg

50

 

 

  1. Obwód rybacki rzeki Kurówka Nr 1.

 

 

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

Wykonanie zarybienia

 

 
 

Jaź

2

kg

30

 

Kleń

1 l

szt.

1000

 

Szczupak

1 j

kg

50

 

 

5.      Obwód rybacki rzeki Bystrej Nr 1.

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

Wykonanie

zarybienia

 
 

Jaź

2

kg

5

 

Karaś pospolity

2

kg

30

 

Lin

2

kg

10

 

Karp

2

kg

3,5

 

Kleń

1 l

szt.

1000

 

Lipień

1 j

szt.

2000

 

Pstrąg potokowy

 

1 j

 

szt.

15000

 

Szczupak

1 j

kg

8,0

 

 

  1. Obwód rybacki rzeki Tyśmienicy Nr 1.

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

Wykonanie zarybienia

 
 

Brzana

1 l

szt.

2000

 

Jaź

2

kg

550

 

Karaś pospolity

2

kg

350

 

Karp

2

kg

40

 

Kleń

1 l

szt.

25.000

 

Lin

2

kg

350

 

Miętus

w

tys. szt.

170.00

 

Sum

2

kg

                    200

 

Szczupak

1 j

kg

630

 

 

  1. Obwód rybacki rzeki Wieprz Nr 4.

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

Wykonanie

zarybienia

 
 

Boleń

1 l

szt.

10.000

 

Brzana

1 l

szt.

5000

 

Certa

1 l

szt.

10.000

 

Jaź

2

kg

230

 

Karaś pospolity

2

kg

150

 

Karp

2

kg

150

 

Kleń

1 l

szt.

29.000

 

Lin

2

kg

100

 

Miętus

w

tys. szt.

55.000

 

Sum

2

kg

100

 

Szczupak

1 j

kg

500

 

Świnka

1 l

szt.

10.000

 

 

  1. Obwód rybacki rzeki Wieprz Nr 5 + jezioro Kunów

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

Wykonanie zarybienia

 
 

Boleń

1 l

szt.

10.000

 

Brzana

1 l

szt.

2000

 

Jaź

2

kg

50

 

Karaś pospolity

2

kg

450

 

Karp

2

kg

420

 

Kleń

1 l

szt.

29.000

 

Lin

2

kg

350

 

Miętus

w

tys. szt.

50.000

 

Sum

2

kg

250

 

Szczupak

1 j

kg

180

 

Szczupak

1 l

szt.

50.000

 

Sandacz

1 l

Szt.

10.000

 

Węgorz

1 o

kg

50

 

 

  1. Obwód rybacki rzeki Bystrzyca Nr 1.

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

Wykonanie

zarybienia

 
 

Kleń

1 l

szt.

3000

 

Jaź

2

kg

10

 

Lipień

1 j

szt.

20.000

 

Pstrąg potokowy

1 l

szt.

20.000

 

Pstrąg potokowy

1 j

szt.

18.000

 

 

 

 

 

 

  1. Obwód rybacki rzeki Bystrzycy Nr 2 (wraz z Zlewem Zemborzyckim)

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

Wykonanie

zarybienia

 
 

Boleń

1 l

szt.

10.000

 

Jaź

2

kg

100

 

Karaś pospolity

2

kg

300

 

Karp

2

kg

500

 

Kleń

1 l

szt.

5000

 

Lin

2

kg

150

 

Pstrąg potokowy

1 j

szt.

7000

 

Sum

2

kg

200

 

Sandacz

1 l

szt.

50.000

 

Szczupak

1 l

szt.

50.000

 

Szczupak

1 j

kg

3500

 

Węgorz

podch.

kg

60

 

Okoń

narybek

kg

500

 

 

  1. Obwód rybacki rzeki Bystrzycy Nr 3.

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

Wykonanie

zarybienia

 
 

Boleń

1 l

szt.

5000

 

Brzana

1 l

szt.

10.000

 

Jaź

2

Kg

                    290

 

Pstrąg potokowy

1 j

szt.

5000

 

Szczupak

1 l

szt.

20.000

 

Szczupak

1 j

Kg

100

 

Świnka

1 l

szt.

15.000

 

 

12.  Obwód rybacki jeziora Firlej

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

wykonanie

zarybienia

 
 

Karp

2

kg

200

 

Karaś pospolity

2

kg

100

 

Lin

2

Kg

50

 

Sandacz

1 l

szt.

10.000

 

Szczupak

1 l

szt.

2000

 

Szczupak

1 j

kg

150

 

Węgorz

n.o

szt.

20

 

 

 

 

13.  Obwód rybacki jeziora Rogóźno *

 

Gatunek

Rodzaj

Jednostka

Wykonanie

zarybienia

 
 

Karp

2

kg

220

 

Karaś pospolity

2

kg

200

 

Lin

2

Kg

50

 

Sieja

wyl.

szt.

70.000

 

Szczupak

1 l

szt.

10.000

 

Szczupak

1 j

kg

80

 

Węgorz

n.o

szt.

10

 

 

 *Łowisko specjalne administrowane przez koło OSW Rogóźno – w całości pokrywa koszty zarybienia.

 

* Zarybienia nadobowiązkowe ( w zależności od warunków finansowych)

 

  1. Jezioro Bialskie.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m.

 

Zarybienie

 

Wykonanie

zarybienia

Węgorz

Kg

5

5

Szczupak narybek letni

szt

3.000

       3.000

Szczupak narybek jesienny

kg

50

50

Jaź kroczek

kg

10

10

Lin

Kg

25

25

Karaś pospolity

Kg

40

40

Karp kroczek

Kg

100

100

 

  1. Jezioro Bikcze.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m.

 

Zarybienie

 

Wykonanie

zarybienia

 

Szczupak narybek jesienny

Kg

100

100

Szczupak narybek letni

szt

20.000

20.000

Lin kroczek

Kg

85

85

Karaś pospolity kroczek

Kg

150

150

Karp kroczek

Kg

150

150

Węgorz obsadowy

Kg

10

10

 

  1. Jezioro Białe Uścimowskie.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m.

 

Zarybienie

 

Wykonanie

zarybienia

Karaś pospolity kroczek

Kg

300

        300

Karp kroczek

Kg

500

500

Lin kroczek

Kg

30

30

Sandacz narybek jesienny

Kg

40

40

Szczupak narybek letni

szt

1.000

1.000

Szczupak narybek jesienny

kg

50

50

Węgorz obsadowy

Kg

10

10

 

  1. Jezioro Czarne Sosnowickie.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m.

 

Zarybienie

 

Wykonanie

zarybienia

Szczupak wylęg  żerujący

Szt.

10.000

10.000

Szczupak narybek jesienny

Kg

100

100

Karp kroczek

Kg

150

150

Lin kroczek

Kg

80

80

Karaś pospolity kroczek

Kg

200

200

Sum 2-latek

Kg

40

40

 

18. Jezioro Uściwierz.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m

 

Zarybienie

 

Wykonanie

zarybienia

Sandacz narybek jesienny

kg

100

100

Węgorz obsadowy

kg

30

30

Karaś pospolity kroczek

kg

300

300

Jaź 2-latki

kg

70

70

Szczupak narybek letni

szt

10.000

10.000

Szczupak narybek jesienny

kg

100

100

Karp kroczek

kg

500

500

Lin kroczek

kg

100

100

 

 19. Jezioro Zagłębocze.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m

 

Zarybienie

 

Wykonanie

zarybienia

Szczupak wylęg żerujący

Szt.

30.000

30.000

Szczupak narybek jesienny

kg

200

200

Lin kroczek

kg

30

30

Karaś pospolity kroczek

kg

60

60

Sielawa wylęg

szt

50.000

       50.000

Sieja wylęg*

szt

10.000

  10.000

Troć jeziorowa narybek jeś *

     Szt

500

----

Okoń narybek*

kg

50

57

Sum europejski 2-latki*

kg

         20

----

Węgorz narybek obsadowy*

kg

10

10

Jaź kroczek *

kg

10

----

Łączna wartość zarybienia

 

* Zarybienia nadobowiązkowe (w zależności od warunków finansowych i dostępności materiału zarybieniowego)

*Łowisko specjalne administrowane przez koło Zagłębocze – w całości pokrywa koszty zarybienia.

 

 

 

 

 

 

 

II.Wody WZM i UW

 

20. Jezioro Dratów.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m.

 

Wykonanie

zarybienie

 

Karp kroczek

Kg

4480

Lin kroczek

Kg

50

Sum dwulatki

kg

50

Szczupak narybek jesienny

kg

150

Szczupak narybek letni

szt

20.000

 

21. Jezioro Krzczeń.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m

 

Wykonanie

zarybienia

 

Karp kroczek

kg

1350

 

Lin kroczek

kg

50

Szczupak narybek jesienny

kg

430

Sum 2-latki

 

kg

50

           

 

22. Zbiornik Mytycze

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m

Wykonanie

zarybienia

Szczupak narybek jesienny

kg

150

 

III. Wody dzierżawione od Starostwa.

 

 

 

 

 

23.Jezioro Maśluchowskie.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m

 

Wykonanie zarybienia

 

Szczupak narybek jesienny

kg

30

 

Karp kroczek

kg

150

 

Karaś pospolity kroczek

kg

130

 

Lin kroczek

kg

40

 

Węgorz obsadowy

kg

5

 

Szczupak narybek letni

Szt.

10.000

           

 

24.Jezioro Piaseczno.

 

IV. Zarybienie pozostałych wód.

 

25.Jezioro Miejskie.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m

Wykonanie

zarybienia

Szczupak narybek jesienny

kg

170

Sandacz narybek jesienny

kg

40

Karaś pospolity kroczek

kg

120

Lin kroczek

kg

         20

Karp kroczek

kg

750

Węgorz obsadowy

kg

5

 

26.Zbiornik Zimna Woda.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m

Wykonanie

zarybienia

Karp kroczek

kg

Brak

Karaś pospolity kroczek

kg

zarybień

Lin kroczek

kg

remont

Jaź kroczek

kg

zbiornika

 

27. Żwirownia Domaszki k. Łukowa.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m

Wykonanie

zarybienia

Karp kroczek

kg

1000

 

28.Zbiornik Poniatowa.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m

Wykonanie

zarybienia

Karp kroczek

kg

400

 

     29.Zbiornik Chodel.

 

 

Gatunek i asortyment

 

 

j/m

Wykonanie

zarybienia

Karp kroczek

kg

350

 

      30. Staw Parkowy Dęblin

 

 

         Gatunek i asortyment      

 

 

     j/m.

      Wykonanie

zarybienia

Karp kroczek

    kg

550

 

  31. Zbiornik Bełżyce

 

 

          Gatunek i asortyment

 

 

    j/m. 

    Wykonanie

zarybienia

 

Karp kroczek

    kg

      300

 

 

 

  32.Zbiornik Budzyń

 

 

          Gatunek i asortyment

 

 

   J/m

    Wykonanie

zarybienia   

Karp kroczek

     kg

      1000

Karaś pospolity kroczek

     kg

      410

Lin kroczek

     kg

      770

Szczupak narybek jesienny

     kg

      510

Jaź kroczek

     kg

      250

Szczupak narybek letni

szt

40.000

 

    33. Zbiornik Skorczyce

 

  Gatunek i asortyment     

 

 

 J/m.

   Wykonanie

zarybienia

Karaś pospolity kroczek

    Kg

     70

Karp kroczek

    kg

     100

Lin kroczek

    kg

     20

Szczupak narybek letni

   Szt.

     1000

 

34.Zbiornik Nowodwór

 

 

    Gatunek i asortyment

 

 

   J.m

    Wykonanie

zarybienia

Karp kroczek

  Kg.

      300

Karaś pospolity kroczek

  Kg.

      100

Lin kroczek

  Kg.

      20

Jaź kroczek

  kg

      20

 

35. Zbiornik Majdan Zahorodyński

 

  Gatunek i asortyment     

 

   Jm.

Wykonanie

zarybienia

Szczupak narybek jesienny

    kg

480

Szczupak narybek letni

   szt

20.000

Węgorz obsadowy

    kg

25