SPRAWOZDANIE Z PRACY Z MŁODZIEŻĄ W KOLE PZW PRASZKA W 2017 ROKU

Aktualności | 2018-03-10 | Publikujący: Koło PZW Praszka

Dzień Dziecka

Z roku na rok, wśród naszej wędkarskiej barci, jest coraz więcej młodych posjonatów tego pieknęgo sportu-hobby jakim jest wędkarstwo. Cieszy Nas, że możemy z naszymi młodszymi kolegami dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem. Stało się już naszą tradycją, że każdego roku organizujemy dla naszych młodzików zawody wędkarskie z cyklu Dzień Dziecka nad wodą, oraz Zakończenie wakacji. Dzień Dziecka nad wodą dla Nas wszystkich, a w szczególności dla młodzieży z naszego Koła PZW Praszka to prawdziwy festyn, gdzie oprócz zawodów, które są głównym punktem programu, staramy się również zapewnić naszym młodzikom jak i ich opiekunom wiele atrakcji. Drugą okazją do spotkania się razem nad wodą, są wspomniane już zawody na zakończenie wakacji.

Praca z młodzieżą to nie tylko organizowanie zawodów, ale również uczenie naszych młodszych kolegów dbania o nasze wspólne wody, szacunku do otaczającej nas przyrody, a także bezpiecznego zachowania się nad wodą.

Wieloletnia praca z naszymi młodzikami owocuje w późniejszych latach wieloma wspaniałymi osiągnięciami. Możemy się pochwalić, że dwóch wychowanków naszego Koła PZW Praszka - Filip Duda i Kordian Borgul - w ubiegłym 2017 roku odnieśli wspaniały sukces w zawodach feederowych Dziki Mega Baits. Jeszcze raz kolegom Filipowi i Kordianowi serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych tak dobrych wyników.

Podsumowująć, bardzo Nas cieszy, że coraz więcej młodzików zasila szeregi naszego Koła PZW Praszka. Cieszy Nas również, że wielu wychowanków naszego Koła odnosi piękne sukcesy nad wodą.

Zarząd Koła PZW Praszka