SPRAWOZDANIE Z PRACY Z MŁODZIEŻĄ W KOLE PZW GORZÓW ŚLĄSKI W 2019 ROKU

Aktualności | 2020-03-23 | Publikujący: Koło PZW Gorzów Śląski

SPRAWOZDANIE Z PRACY Z MŁODZIEŻĄ ZA ROK 2019

Na początek chcielibyśmy podziękować wszystkim dzieciom i młodzieży za udział w życiu naszego Koła. Praca z Dziećmi i młodzieżą jest ważna dla Naszego Koła. W roku 2019 kontynuowaliśmy kilka projektów zaplanowanych w celu szerzenia wędkarstwa jako sportu i hobby wśród dzieci i młodzieży. Po raz kolejny objęliśmy opieką i wsparciem uczniów PSP w Gorzowie Śląskim startujących w Wojewódzkich Zawodach Szkół i Gimnazjów organizowanych przez opolski Okręg PZW. Szkoła uczestniczyła w zawodach po kolejny raz i była reprezentowana przez: Mateusza Baran, Dominika Kostorz, Dominika Bachowskiego. Nasze Koło zaopatrzyło zawodników w zanęty oraz otoczyło opieką podczas zawodów. Dla naszych najmłodszych członków zorganizowaliśmy Dzień Dziecka nad wodą podczas, którego dla dzieciaków zapewnione było wiele atrakcji m.in. ekstremalny tor przeszkód, dmuchańce, konkursy i zabawy a także smaczne jedzonko a co najważniejsze wspaniała atmosfera. Pogoda również dopisała, dzieciaki bez obaw mogły uczestniczyć we wszystkim co dla nich przygotowaliśmy. Jak co roku w imprezie uczestniczyła większa liczba dzieciaków wraz z najbliższymi co było wspaniałą okazją do integracji społeczności koła. Najmłodsi członkowie naszego Koła brali również udział w zawodach z okazji Dni Gorzowa. Dzięki włożonej pracy z roku na rok więcej dzieci zostaje członkami naszego Koła i ze zniecierpliwieniem oczekują wszystkich wydarzeń jakie dla nich przygotujemy. Daje to motywację do podejmowania dalszych działań dla dzieciaków. Dziękujemy wszystkim zaangażowanym w pracę z młodzieżą członkom Koła.