Metody połowu - rady, porady, sprzęt, zanęty, przynęty > Gruntowa

koledzy, jakich uzywacie sygnalizatorów? jakie są najlepsze? dzienki za podpowiedz

(1/3) > >>

roman_sawczuk:
koledzy, jakich uzywacie sygnalizatorów? jakie są najlepsze? dzienki za podpowiedz

arnie:
ja używam najzwyklejszych a czasami nawet podwieszane bombki zależy od ryby na którą się nastawiam.

wedkarz1964:
Ja jeżeli łowie na grunt w dzień nie używam żadnych sygnalizatorów, natomiast w nocy jest to tylko świetlik zamocowany na szczytówce.

wacek36:
zależy na jaką wędkę chcesz łowić,jeśli jest to drygająca szczytówka, to zazwyczaj w ciągu dnia nie używam żadnych bo mnie denerwują.Po zmierzchu preferuję świetliki nr.4 są bardzo widoczne.Jeśli chodzi o większą rybę to koniecznie bombka i sygnalizator z regulacją tonu.

tomjas78:
Zależy na jakiej wodzie łowisz . Jeżeli chodzi o rzekę to przy główkach i pomiędzy drgająca szczytówka(w nocy ze świetlikiem ) sa dostępne kompletne zestawy (uchwyt+świetlik) do drgających szczytówek . W szybszym głównym nurcie podobnie , przy czym konieczna zmiana szczytówek na grubsze i twardsze. Polecam też metodę ( na rzekę) przegruntowanego  spławika .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej