Metody połowu - rady, porady, sprzęt, zanęty, przynęty > Gruntowa
W nocy zamiast świetlika
(1/1)
set_mmz:
WITAM
W trakcie ostatniego wędkowania, nadszedł zmrok i niemieliśmy żadnych świetlików. Chcieliśmy jeszcze ze 2 godzinki posiedziec nad wodą. I wtedy wpadł pomysł, że można do tego wykorzystac zapalniczki z diodą która swieci. Zaklejamy taśma izolacyjną włącznik tak by dioda świeciła się cały czas. Zapalniczkę wieszamy na kawałku drutu bądz na haku. Całość oczywiście umieszczamy między przelotkami zarzuconego zestawu. Nie wszędzie można kupic świetliki a, taką zapalniczkę można dostac prawie w każdym sklepie czy kiosku.
bili:
set_mmzWITAM
W trakcie ostatniego wędkowania, nadszedł zmrok i niemieliśmy żadnych świetlików. Chcieliśmy jeszcze ze 2 godzinki posiedziec nad wodą. I wtedy wpadł pomysł, że można do tego wykorzystac zapalniczki z diodą która swieci. Zaklejamy taśma izolacyjną włącznik tak by dioda świeciła się cały czas. Zapalniczkę wieszamy na kawałku drutu bądz na haku. Całość oczywiście umieszczamy między przelotkami zarzuconego zestawu. Nie wszędzie można kupic świetliki a, taką zapalniczkę można dostac prawie w każdym sklepie czy kiosku. witam...tak jak mówsz! zapalniczka z diodą,też to stosowałem-wyciągłem diode z bateryjką owinołem taśmą przyczepiajac kawałek drutu i prosty sygnalizator gotowy:) Pozdrawiam...
Nawigacja
Idź do wersji pełnej