Sport > Zasady organizacji sportu wędkarskiego
Puchar "SANU" a Regulamin zawodów w wędkarstwie spinnigowym
jelabo:
Właśnie zapoznałe się z Komunikatem zawodów zaliczanych do GPx Polski "Spinnigowy Puchar Sanu" i zastanawiam się czy podane w komunikacie zasady jakie mają obowiązywać podczas tury z brzegu są zgodne z zapisem w "Regulaminie zawodów w wedkarstwie spinnigowym". A mianowicie w komunikacie znajduje się zapis: "Sektor II rzeka San – zawodnicy startują z wylosowanych stanowisk, na których łowią przez pierwsze 30 min zawodów. Po tym czasie mogą się przemieszczać w ramach całego sektora." Natomiast zgodnie z zapisem w regulaminie: "Sektor II rzeka San – zawodnicy startują z wylosowanych stanowisk, na których łowią przez pierwsze 30 min zawodów. Po tym czasie mogą się przemieszczać w ramach całego sektora."
Nie żebym się zaraz czepiał lub że sposób przeprowadzenia zawodów zaproponowany przez kolegów z Krosna mi się nie podobał. Ale jest tutaj niespójność, a Regulamin to Regulamin.
Tak przy okazji życzę wszystkim: Zdrowych, pogodnych, wesołych i może wędkarskich Świąt Wielkanocnych.
Pozdrawiam Jerzy Łaboński.
jelabo:
Właśnie zapoznałe się z Komunikatem zawodów zaliczanych do GPx Polski "Spinnigowy Puchar Sanu" i zastanawiam się czy podane w komunikacie zasady jakie mają obowiązywać podczas tury z brzegu są zgodne z zapisem w "Regulaminie zawodów w wedkarstwie spinnigowym". A mianowicie w komunikacie znajduje się zapis: "Sektor II rzeka San – zawodnicy startują z wylosowanych stanowisk, na których łowią przez pierwsze 30 min zawodów. Po tym czasie mogą się przemieszczać w ramach całego sektora." Natomiast zgodnie z zapisem w regulaminie: "Zawodnicy łowią w określonym przez organizatora odcinku wody, w dowolnie wybranym prze siebie miejscu w sektorze."
Nie żebym się zaraz czepiał lub że sposób przeprowadzenia zawodów zaproponowany przez kolegów z Krosna mi się nie podobał. Ale jest tutaj niespójność, a Regulamin to Regulamin.
Tak przy okazji życzę wszystkim: Zdrowych, pogodnych, wesołych i może wędkarskich Świąt Wielkanocnych.
Pozdrawiam Jerzy Łaboński.
Niestety musiałem powtórzyć - bo nie zauważyłem że wkleił mi się ten sam tekst.
aras_as:
[w komunikacie znajduje się zapis: "Sektor II rzeka San – zawodnicy startują z wylosowanych stanowisk, na których łowią przez pierwsze 30 min zawodów. Po tym czasie mogą się przemieszczać w ramach całego sektora."
Natomiast zgodnie z zapisem w regulaminie: "Sektor II rzeka San – zawodnicy startują z wylosowanych stanowisk, na których łowią przez pierwsze 30 min zawodów. Po tym czasie mogą się przemieszczać w ramach całego sektora." ]
Witam Kolegę.
Nię żebym sie czepiał ale w obu zdaniach nie dopatruję się różnic...
Wesołych Świąt i do zobaczenia nad wodą.
Strzyżewski Arkadiusz
proton:
aras-as Nie dopatrzyłeś korygującego postu. Piszącemu chodzi o te wciśnięte przymusowo 30 min.
andrzejl:
Witam kolegów zainteresowanych sportem kwalifikowanym.
Wasze wątpliwości postaram się wyjaśnić . W pkt.3.5 mamy zapis o miejscu wyjścia w sektor i brzmi on „ minimum dwa”. Organizator na moją prośbę wyznaczył tyle miejsc startowych ilu jest zawodników !!, czyli więcej niż „minimum”. Ma to swój cel.
Już kiedyś pisałem, że czas skończyć z biegiem nazwanym „ WIELKA PARDUBICKA”, a ponadto przybliżać się do regulaminów CIPS (dotyczących zawodów z brzegu ) z tym że jeszcze nam bardzo daleko do tego. San to specyficzne zawody na wodzie górskiej. W minionym roku był Dunajec. Wiem że eksperymenty na żywym organizmie nie zawsze odpowiadają preferencjom wszystkich zawodników. Jednak kiedyś musimy zacząć , a że Krosno ma ku temu najlepsze warunki organizacyjne więc wybór padł na San.
We wcześniejszych planach, miały w ten sposób odbyć się zawody „Boleń Odry” z tym że start w podsektorach sędziowskich (500m ) , jak będzie zobaczymy po Pucharze Sanu.
Koledzy, wiem że nie wszystko zapisane literalnie w obecnych zasadach OWSK , jednak (za co bardzo przepraszam ) tym razem pewne luki GKS wypełnił doraźnymi decyzjami. Nie żądajcie ode mnie abym w trzy miesiące opracował dokładne nowe przepisy,
nad którymi będziemy się zastanawiać wszyscy, począwszy od naszego pierwszego spotkania w Krośnie. Co do czasu łowienia w podsektorze ( 30 min ), jest to powiedzmy ,czas umowny. Porozmawiamy o tym na odprawie ( w przepisach … „ ustalenia na odprawie „ …)
Są jeszcze inne zmiany na 2011 rok dotyczące prawa startu w GPx i MP, a którymi będziemy się kierować , walczą w tym roku o te prawo. Są już zatwierdzone przez Z G, i niedługo ukaże się cały jednolity tekst. Jeszcze raz przepraszam Wszystkich ewentualnie niezadowolonych i nie obwiniajcie GKS, bo za ta działkę (spinning ) odpowiadam ja.
Z pozdrowieniem Andrzej Leśnik
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej