Sport > Sport kwalifikowany
Spinningowe GP Polski - zmiana miejsca i terminu zawodów
dike:
Witam wszystkich,
W związku z ostatnim komunikatem o zmianie miejsca i terminu zawodów drugiego tegorocznego GP Polski z pierwszego weekendu czerwca (Toruń) na trzeci (Opole), mam kilka pytań
Chciałem się dowiedzieć w jakim celu ustalany jest harmonogram zawodów GP Polski w wędkarstwie spinningowym??
Jakie kryteria decydują o wyborze organizatora GP, mam na myśli w tym przypadku Toruń, skoro jako jedyny z organizator ównie miał podanego łowiska w planie zawodów? Organizator przedstawia jakiś plan, akweny itd., czy jak w tym przypadku na zasadzie a jakoś to będzie??
Proszę też sprostowanie dlaczego Okręg toruński zrezygnował z organizacji GP.
Czy nie dlatego że nie był w stanie zorganizować nigdzie zawodów?? (brak pozwoleń na zniesienie stref ciszy na jeziorach/sprzeciw niektórych osób co do organizacji tych zawodów na Wiśle z łodzi)
Myślę że większość zawodników swój roczny kalendarz ustala głównie wedle kalendarza GP.
A zmiana miejsca i terminu zawodów niepodyktowana wyraźnymi przesłankami do tego (niezależnymi od uczestników takimi jak (powódź, susza itd.) czyli takimi które by były akceptowalne i zrozumiałe (bo w tym przypadku ani jedno ani drugie) cały ten kalendarz niszczy, co z osobami który swój plan wakacyjny, służbowy itd. dostosowały pod ten kalendarz a teraz jedną z nikim nie konsultowaną decyzją są w przysłowiowej czarnej dupie?
Skoro PZW Toruń nie był w stanie podołać organizacji GP, to dlaczego zawody nie zostały wykreślone z kalendarza albo czemu nie można było zmienić tylko miejsca a termin zostawić?
Pozdrawiam
Piotr Malicki
dalton:
Całkowicie popieram powyższy wpis.
Nasz OKS ustala kalendarz zawodów w okręgu na podstawie kalendarza GP Polski. Co mamy zrobić z zawodami które kolidują teraz z nowym terminem GPP???
Nie możemy zmienić terminu zawodów Okręgowych , bo na podstawie kalendarza okręgowego ustalane są zawody w Kołach. Jedną (nie wiadomo z jakiego powodu) zmianą rozwala się harmonogramy zawodów wszystkim. Czy ktoś to wziął pod uwagę!
A co z osobami które zaplanowały urlopy, lub wykupiły wczasy?
Chodzą różne słuch dlaczego zmienił się termin, nie będę powtarzał plotek, ale chciałbym wiedzieć jakie to za ważne powody sprawiły że rozwala się plany całej masie osób.
aras_as:
Witam.
Obserwuje ten temat i zastanawiam się czy ta zmiana przeszkadza tylko dwóm osobom, bo nikt się z nimi nie kontaktował, czy lepiej przemilczeć temat, bo przecież nie ma obowiązku odpowiadać na forum. Panowie startujący w GP może byście zabrali głos w tej sprawie, bo często się tu wypowiadacie w różnych tematach, a tu taka cisza. Nad Turawą jest sporo ośrodków i zmiana terminu jest chyba nie potrzebna, z resztą jak pamiętam zawsze było tak że zawodnicy byli zakwaterowani w różnych ośrodkach.
Pozdrawiam
Arkadiusz Strzyżewski
kempi:
Witam i również prosił bym osoby odpowiedzialne w GKS o wyjaśnienie przyczyn tej zmiany, o której dowiedziałem się poczta pantoflową tydzień przed oficjalną informacją. Wynika z tego, że znowu niektóre dobrze poinformowane osoby wiedza wszystko dużo wcześniej. Wszyscy jeszcze mają świeżo w pamięci cyrk z Mistrzostwami Polski w 2013.
A co do terminu na Turawie, to myślę że wcześniejsze czerwcowe terminy są już pewnie dawno zajęte na inne zawody :-\
Pozdrawiam kolegów.
wyspa106:
Sandacz Turawy - 2015 - komunikat nr 2
Okręgowy Kapitanat Sportowy przy ZO PZW w Opolu informuje, że w związku z decyzją Prezydium ZO wyrażoną Uchwałą nr 50 z dnia 11.05.2015 r. odstępuje od organizacji ogólnopolskich zawodów z cyklu Grand Prix Polski w wędkarstwie spinningowym "Sandacz Turawy".
Wszelkie opłaty startowe jakie wpłynęły do chwili obecnej zostaną niezwłocznie zwrócone.
Pozostaje tylko pogratulować osobom odpowiedzialnym za trafne przydzielanie zawodów GP okręgom.
J.Wyspiański
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej