Metody połowu - rady, porady, sprzęt, zanęty, przynęty > Spinningowa

Spinning Wiosenny!

(1/1)

patrick1994:
Witam!
W poniedziałek czyli jutro jadę na zawody wędkarskie, które odbędą się w Kluczach i mam takie pytania:
1.Jakie przynęty mam stosować konkretniej chodzi mi o barwy?
2.W jakie miejsca mam najlepiej zarzucać jeśli tam nie ma trzcin i nie ma zarośli?
3.Czy jak jest ciepło i słońce świeci to mam kręcić powoli czy szybko i dlatego?
Proszę o szybkie rozważanie tego wątka i z góry dziękuję wszystkim, którzy się przyczynią do pomocy mi ;)

lechsulim:
na każde z pytań jest wiele odpowiedzi , to ciekawy temat dla kolegów spiningistów , myśłę że na forach o spiningu znajdziesz te odpowiedzi , a może koledzy z koła lub przed zawodami............podpowiedzą

patrick1994:
Dowiedziałem się że jak jest słońce to trzeba krręcić kołowrotkiem szybciej bo szczupak jest na wierzchu wtedy, a jak jest chłodniej to trzeba wolniej kręcić bo szczupak jest niżej. Jeśli chodzi o kolory dowiedziałem się że na wiosne nie można używać kolorów typu rażówy tzn. jaskrawa zieleń, czerwień ognista, żółć. Dowiedziałem się też że trzeba zarzucać przy trzcinach ale np. jak na stawie nie ma trzcin ani zarośli to gdzie rzucać tego nie wiem, ale mam nadzieję że niedługo się dowiem od kogoś na tym forum :)

lechsulim:
prosimy o podawanie adresów stron komercyjnych via priv np. poprzez mail
admin

patrick1994:
Dziękuję ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej