Sport > Sport kwalifikowany
Zawody spinningowe GPx Polski 2017
(1/1)
darek_zgnilec:
Na ostatnich zawodach na Nogacie słychać było już o łowiskach wybranych na 2017 rok. Ja słyszałem o Sanie, Urazie, Sulejowie, znowu 2 razy Dadaju, jeziorach (Gorzów WLKP) i być może Zegrzu. W zasadzie łowiska niezłe poza Urazem. Sądząc po rozmowach między zawodnikami, większość po ostatnich zawodach na Urazie ma uraz do Urazu. Rozmawiając z tamtejszymi wędkarzami również i zawodnikami podobno jest tam lipa tak jak ostatnio. Podobno prace ziemne się skończyły ale jeżeli chodzi o ryby to każdy mówi że tylko sumy więc chyba nie jest to najlepsze łowisko na zawody spinningowe GPx Polski. Mogę zrozumieć że z różnych względów zawody musi zorganizować okręg Wrocław ale przecież nie musi to być Uraz. Skoro musi zrobić Wrocław to niech już będzie ten Mietków.
Chciałbym również przypomnieć deklarację Sędziego Głównego na Pucharze Nogatu pana Tadeusza Potasińskiego, który jest Sekretarzem Głównego Kolegium Sędziowskiego odnośnie możliwości przekazywania mu wszelkich pomysłów, rad itp co do organizacji zawodów GPx Polski i nie tylko. Może w ten sposób uda się coś polepszyć bo jak widać tzw Rada Klubów nie ma żadnej siły przebicia, żadnego głosu, zresztą nie ma żadnej Rady Klubów. Po prostu kilka godzin poświęconych na ostatnich MP na Dadaju na ustalenia odnośnie organizacji zawodów, zostały zmarnowane ponieważ i tak wszystko zostało całkowicie zmienione.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej