Metody połowu - rady, porady, sprzęt, zanęty, przynęty > Gruntowa
Jaki kołowrotek na grunt
usssenior:
Czesc. Ja używam kołowrotków Robinson Steel Grey 504 z wolnym biegiem. Dobra cena 5 lat gwarancji jestem zadowolony. Posiadam również Free Runery Robinsona i spisują się bardzo dobrze.
k_piotr:
Jak dużo łowisz i chcesz tani kołowrotek to patrz na długość gwarancji.
PS: Kołowrotek poniżej 50 zł to nie kołowrotek tylko jakieś nawijadło do sznurka - nie kupuj bo przy trochę większej rybie się rozleci cały i ręką będziesz wyciągał - znam z autopsji tyle że do testu użyłem jakiegoś kongera
Dziś kupiłem na sprawdzenie do spiningu Dragona Flash (9+1) - cena niezła (145zł) jak za 5 lat gwarancji - zobaczymy jak się będzie sprawował - jakaś nowość i ponoć ma być niezły - pożyjemy zobaczymy
tucnak11:
Ja w Czechach wedkuje Feedrem jusz od 1999-2000 roku,no i spinig,Co sie jedna o kolowrotek na Medium do 360 cm tak 4000 jest najlepsza,ja mam na 390 cm 5000, tani no niewiem za moje wedkowani 45 lat,jusz mam durzo skuszenošči,kupiš tani za rok bědziesz mienič jak bedziesz dawal koszyki 60+ gr a tak dalej a tak dalej.Ja mam Šhimana,AERO 5000C kupione w 2008 roku a mie idou jak godzinki,tylko cena je gdzie indziej,tylko mam šwiety spokoj a nieboim sie že mie sie rozpadnie.
arnie:
Ja do federa używam jaxonowskich kołowrotków. Najważniejsze by zmieścił 100m żyłki 0,25 i był dobrze dobrany wagą do wędki więc nie za duży i nie za ciężki. Jaxononowski sprzęt nie jest wieczny ale jak szukasz czegoś tańszego na pare sezonów to w zupełności ta półka starcza.
siupa:
Witam!
ja używam już 3 sezon JAXON HECTOR i jestem bardzo zadowolony a żyłkę mam nawinięta 0.30 tak więc na grunt wystarczy chodzi jak masełko same holowanie ryby jest nie odczuwalne :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej