Metody połowu - rady, porady, sprzęt, zanęty, przynęty > Spinningowa
Trolling czyli łowienie z łódki
(1/1)
Kylo79:
Jak w temacie czy ktoś z was łowi w ten sposób ? Dopisalem do spinningu bo nie ma takiego tematu a łowienie w ten sposób tez jest fajne. Ja na co dzień zajmuje się karpiowaniem a!e od jakiegoś czasu też jeżdżę na trolling i powiem ze mi się bardzo spodobało a i rybcie tez można fajne złowić ;-) chyba nie muszę szczegółowo opisywać na czym polega trolling bo te metodę chyba każdy zna :-)
beret_89:
Nie łowię w ten sposób. W moim okręgu troling jest zakazany.
Kylo79:
Powiem Ci ze czasem te pomysły zakazów bardziej mogli szczegółowo dotyczyć tego co faktycznie sie dzieje i sie oglada na zbiornikach ale najlepiej dowalic zakaz i mieć spokój ja przez te parę latek jak łowie rybki miałem tylko dwa razy kontrolę a szkoda bo takie kontrolę powinny być codziennie i karac i zakazywać faktycznie tych którym się to należy i z nimi robić porządki . Jak ryba będzie miała dziurkę od haczyka z brzegu czy spinningu czy tez z trollingu to chyba tak samo czuje jeśli chodzi o hol ryby tez wg mnie bez różnicy czy z brzegu czy z łódki tak samo wygląda bo chyba niktnie holuje ryby na pełnym gazie tylko stoi w miejscu . Pociągnięcie rybki do łodzi potem podbierak miara waga fotka i do wody . A!e każdy to moze różnie interpretować nie wiem a może się mylę hmmmmm
Nawigacja
Idź do wersji pełnej