Sport > Zasady organizacji sportu wędkarskiego
Największy skandal w dziejach polskiego sportu muchowego
Artur Buczkowski:
Kolego Wacławie, wygląda Pan na człowieka inteligentnego, zatem mogę przyjąć jedyne słuszne wytłumaczenie Pana stanowiska, czyli udaje Kolega, że nie rozumie.
Zatem dalsze tłumaczenie jest pozbawione sensu. Tak przy okazji komu chce Kolega sygnalizować przez podniesienie ręki skoro na zawodach towarzyskich zwykle nie ma sędziów, bo łowi się w parach lub zapisuje wyniki samodzielnie, choć o to coraz trudniej wobec nieuczciwości "zawodników". W tym miejscu proszę mnie nie prowokować bym na forum ZG PZW opisywał takie przypadki.
Zatem kończąc by nie rządziła waszymi, zawodniczymi zmysłami pokusa celowego połowu ryb niewymiarowych dla korzyści punktowych i materialnych ZG PZW wydał zakaz ich punktowania zarówno w sporcie kwalifikowanym jak i towarzyskim ... koniec, kropka i prosimy stosować się do tego zakazu.
Pozdrawiam Artur Buczkowski
Wacław SANTARIUS:
Cyt....Zatem kończąc by nie rządziła waszymi, zawodniczymi zmysłami pokusa celowego połowu ryb niewymiarowych dla korzyści punktowych i materialnych ZG PZW wydał zakaz ich punktowania zarówno w sporcie kwalifikowanym jak i towarzyskim ... koniec, kropka i prosimy stosować się do tego zakazu.
Arturze. Nie wyczytałem tego w piśmie Zarządu Głównego, wyczytałem zaś to - (wycinek wspomnianego pisma) "...punktowanie ryb niewymiarowych podczas zawodów organizowanych przez Polski Związek Wędkarski (sic!)..."
O zawodach koleżeńskich, "o pietruszkę" pismo Zarządu Głównego nic nie wspomina. To Twoja nadinterpretacja.
Myślę, że czas zakończyć tą dyskusję.
Odnośnie etyki, nie czuję się upoważniony do pouczania kogokolwiek, jako że pojęcie etyki jest pojęciem względnym.
Ponieważ wyglądasz na osobę inteligentną, z pewnością rozumiesz, że i Ciebie nic do tego nie upoważnia. :) Ani ja, ani Ty nie jesteśmy Mentorami.
P.s. Spacerując po lesie i zbierając grzybki, uważaj na te z gatunku psilocybe. Ich działanie może objawiać się podobno i do 14-tu miesięcy. ;)
Wacek
jacek_plachecki:
Szanowny Kolego Wacławie,
bardzo mnie ta wypowiedź zasmuca, bo jako komendantowi powiatowemu SSR i jak przypuszczam członkowi Polskiego Związku Wędkarskiego nie wypada popierać lekceważenia ustanowionego w Polsce prawa, a także Regulaminu Amatorskiego Połowu Ryb, który dla wędkarzy jest wyznacznikiem prawidłowego postępowania. Oczywiście, jest też odstępstwo od wspomnianych uregulowań prawnych i regulaminowych. Organizator, który planuje zaliczać do punktacji w zawodach wędkarskich niewymiarowe ryby, powinien wystąpić o taka zgodę do Marszałka Województwa i po prostu ją uzyskać. Proszę tylko nie zasłaniać się tym, że organizujecie zawody na rzece innego użytkownika rybackiego, bo swym nieodpowiedzialnym zachowaniem możecie narobić człowiekowi kłopotu. Bardzo proszę jeszcze raz swoje słowa przemyśleć !
pozdrawiam
jp
Nawigacja
Idź do wersji pełnej