Sport > Zasady organizacji sportu wędkarskiego

Badania lekarskie a zawody na szczeblu koła.

<< < (5/5)

kichote:
Podsumowując 9 miesięczną dyskusję, sam odpowiem na postawione pytania w sposób bezpośredni.  Oto co nam się urodziło:

1. czy w celu uczestnictwa w zawodach kołowych wymagane jest posiadanie  zaświadczenia lekarskiego o stanie zdrowia zawodnika?

Odp. - NIE, na szczeblu koła nie ma żadnych określonych wymogów w tym zakresie.

2. czy zawody kołowe są obowiązkowo ubezpieczane w jakikolwiek sposób?

Odp. - POWINNY BYĆ.

3. czy zasadne było wymaganie wadium w wysokości 150pln za złożenie protestu?

Odp. - NIE,  wniesienie, zgłoszenie protestu jest wolne od wpłaty wadium. Co innego odwołanie od decyzji, w sprawie protestu, pierwszej instancji(głównej komisji sędziowskiej), a kierowane do sędziego głównego. Swoją drogą, na poziomie koła to brzmi...majestatycznie?

I w reszcie: STATUT PZW § 13
Członek Związku, z ograniczeniami wynikającymi z ustawy Prawo o stowarzyszeniach, ma
prawo:

4) korzystać ze wszystkich urządzeń i rodzajów działalności Związku na zasadach
określonych przez władze Związku;
i tu ZOWSK:
2.2.1. Mistrzostwa Koła i Klubu.
Prawo startu w zawodach o mistrzostwo koła i klubu we wszystkich dyscyplinach mają
wszyscy członkowie koła i klubu.

Z dedykacją dla: kapitana sportowego, żądającego świadectwa lekarskiego, a ubiegającego się o laury do złotej odznaki ; Pani sędziny, żądającej wadium; zarządu łamiącego prawo, nagminnie.

kichote:

--- Cytat: henryk_p w February 17, 2017, 20:15:51 PM ---
przeglądając stronę internetową koła do którego należysz to wygląda że koło jest w epoce kamienia łupanego mimo że do stolicy jest na rzut beretem.

--- Koniec cytatu ---

Strona nie gorsza od średniej w OM, jest administrowana i redagowana według odgórnych instrukcji, próżno szukać fajerwerków. Ale brak publikowania oficjalnych protokołów z rozegranych zawodów jest symptomatyczny i posiada co najmniej dwa dna.

kichote:

--- Cytat: henryk_p w February 17, 2017, 21:54:06 PM ---
... a kolega "kichote"ma problem z samym sobą bo jest perfekcjonistą i wydaje się że wszyscy są nieudacznikami a rady które nie będą po jego myśli są złe.

--- Koniec cytatu ---

Rys psychologiczny Don Kichote jest powszechnie znany, a mój pozostanie skomplikowaną zagadką, mam nadzieję.
 Większość z nas stara się, aby we własnym domu wszystko wyglądało i było perfekcyjne. Wiele osób i przez długi czas musi pracować z wysiłkiem w celu zbudowania dobrej MARKI, a zepsuć ją to moment.
 Które rady uważam za "złe"? Z V-ce Prezesem rozmawiałem 2,5 roku temu. Nie podjął rękawicy sprowadzając problemy na poziom "słowo v/s słowo".

Nigdy nie twierdziłem i nie stwierdzę, że "wszyscy są nieudacznikami", ale tam gdzie obserwuję niezmienną sytuację od lat to "ręce opadają", a klaskać "trzeba". Każdemu zdarzy się błąd, ale tkwienie w nim i bezrefleksyjne powielanie to nic dobrego.

buzz:

--- Cytat: kichote w May 08, 2016, 20:20:59 PM ---
Odpowiedzcie, proszę, mojemu kapitanowi sportowemu, który z upoważnienia organizatora(zarządu) postawił wyłącznie dla mnie dodatkowe wymaganie i w rezultacie nie dopuścił mnie do startu w zawodach:

1. czy w celu uczestnictwa w zawodach kołowych wymagane jest posiadanie  zaświadczenia lekarskiego o stanie zdrowia zawodnika?

2. czy zawody kołowe są obowiązkowo ubezpieczane w jakikolwiek sposób?

3. czy zasadne było wymaganie wadium w wysokości 150pln za złożenie protestu?

--- Koniec cytatu ---

może trochę późno,ale:

1. nie ma takich wymagań na poziomie koła, chyba ze była wcześniej do tego stosowana uchwała, jesli nie po temacie

2. zależy, generalnie koła korzyustają z ubezpieczenia wędkarzy które wnosi sie w postaci składki

3. Nie ma zasadności - jesli chodzi o badania lekarskie - to wymysł sędziego, to sie nadaje do kolegim sędziów i skarga do Warszawy, jesli to nie pomoże.

arkoreks:

--- Cytat: kichote w February 18, 2017, 20:23:38 PM ---

--- Cytat: henryk_p w February 17, 2017, 20:15:51 PM ---
przeglądając stronę internetową koła do którego należysz to wygląda że koło jest w epoce kamienia łupanego mimo że do stolicy jest na rzut beretem.

--- Koniec cytatu ---

Strona nie gorsza od średniej w OM, jest administrowana i redagowana według odgórnych instrukcji, próżno szukać fajerwerków. Ale brak publikowania oficjalnych protokołów z rozegranych zawodów jest symptomatyczny i posiada co najmniej dwa dna.

--- Koniec cytatu ---

O super, bardzo przydatna informacja, wiele osób szukało i chyba ciężko było znaleźć takie informacje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej