Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Terminarz Spinningowego GP 2017r.  (Przeczytany 46816 razy)

artur_budzinski

• Newbie
  • *
Odp: Terminarz Spinningowego GP 2017r.
« Odpowiedź #15 dnia: March 03, 2017, 13:11:05 PM »
Witajcie koledzy!

Przeczytałem cały wątek,który rozpoczął Jasiek Dybczak i zgadzam się z Waszymi wypowiedziami.

Również i ja chciałem wyrazić swoje oburzenie wynikające ze zmian terminów zawodów GP.
Piszę ponieważ mnie osobiście również zmiany terminów nie są na rękę.Jak każdy ze startujących w GP, ja także miałem już "poukładany kalendarz" pod zawody.Jak co roku po ogłoszeniu oficjalnego terminarza zawodów, zapowiadam rodzinie kiedy mam starty i układam sobie wszystkie imprezy i uroczystości rodzinne tak aby móc wystartować we wszystkich zawodach.

Panowie włodarze, zarządzający i wszyscy którzy decydujecie o kalendarzu, jego zmianach.

Na litość boską! Bez jaj bo to co się dzieje w tym roku to już jest przegięcie!

ps: Przez Wasze zmiany, w tym roku nie wystartuje w dwóch cyklach GP, a Ci co mnie znają wiedzą co to dla mnie oznacza. (Kadra bye,bye!)

Tak, macie rację, tym wpisem chciałem się wyżalić. A co !

Artur Budziński

jasiek_dybczak

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: March 03, 2017, 14:52:13 PM »
Witam Szanownych Kolegów. Jeżeli uznacie ten post za zaśmiecanie wątku proszę go zignorować. Mam takie pytanie. Czy koledzy wiedzą czy w końcu PZW pozostanie związkiem sportowym czy jak twierdzi Rzecznik PZW zostaniemy stowarzyszeniem? Z treści wypowiedzi kolegów mówiących o MŚ i ME wynikałoby że pozostajemy związkiem sportowym, bo tylko związek może organizować MP i wystawiać reprezentację kraju.

Nie wiem, jakie będą losy sportu w PZW… ale jeżeli przestaniemy być Związkiem i zostanie "wyrzucony" ze Statutu zapis na temat sportu, to zapewne powstanie inny Twór np. "Polski Związek Sportu Wędkarskiego" itp, który będzie się zajmował właśnie wędkarskim sportem kwalifikowanym.
Jak to wszystko będzie wyglądać, to chyba nikt do końca nie wie… Pozdrawiam Jan Dybczak ;)

dalton

• Opiekunowie prezentacji
  • Sr. Member
« Odpowiedź #17 dnia: March 03, 2017, 15:30:32 PM »
Z tego co mi się ostatnio obiło o uszy, to podobno już nie jesteśmy związkiem sportowym tylko z powrotem stowarzyszeniem. Nie wiem czy koledzy zauważyli ale nowe przepisy nie są już przepisami sportu kwalifikowanego, tylko przepisami sportu wyczynowego - to tak na marginesie.
A wracając do głównego tematu to jest to prawdopodobnie ostatni rok GPX w takiej formie jak dotychczas.
Zawsze namawiałem tych co chcieli zrezygnować ze startów w GPX żeby tego nie robili, a teraz sam noszę się z takim zamiarem. Prawdopodobnie jest to mój ostatni rok. Wiem, wiem nikt nie będzie za mną płakał...a może paru się znajdzie? ale na pewno nie z elity.
Mogę się założyć, że po powstaniu "ligi team-owej" wszystkie zawody będą na północy Polski, więc szanse zawodników z południa będą niewielkie. Inna specyfika łowisk, brak możliwości porównywalnej ilości treningów, nie mówiąc o sensie inwestowania w sprzęt motorowodny którego u nas nie ma gdzie wykorzystać, że o ilości kilometrów do przejechania w sezonie nie wspomnę. Poza tym jest to doskonała furtka do wprowadzenia do udziału w zawodach ludzi z kasą, którzy nie mieli jak awansować do GPX.
Teraz to będzie banalnie proste, jeden ma kasę i "sprzęt" a drugi prawo startu i już team gotowy.
Ktoś kiedyś z wierchuszki (nie będę rzucał nazwiskami bo nie o to chodzi) w trakcie dyskusji na jednych z zawodów GPX powiedział że jego wizją jest, żeby GPX przekształciło się w ligę zawodową dla ludzi z kasą i to właśnie dzieje się na naszych oczach.
Pod nich układa się kalendarz i łowiska, a jak jest okazja wyskoczyć za granicę to krajowe zawody się przeniesie na inny termin.
A że przy okazji rozwali się kalendarze imprez w okręgach, że pokrzyżuje się większości plany urlopowe? kogo to obchodzi, my jesteśmy tylko tłem, z nami nie trzeba się liczyć a tym bardziej tłumaczyć.
Zastanawia mnie tylko sens rozgrywania eliminacji w tym roku. Może wypadało by zaznajomić ogół z planami na przyszły rok, żeby ludzie niepotrzebnie nie wydawali kasy na start w eliminacjach, który może się okazać całkowicie zbędny???

M.Antończyk

raf7

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: March 15, 2017, 13:42:03 PM »
I jak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy? Z tego, co mi się udało dowiedzieć nieoficjalnie, to "problematyczne" zawody mają zostać przesunięte na tydzień później, ale póki co, to żadnych oficjalnych informacji na ten temat nie znalazłem.

Pozdrawiam
R. Kubicki

jakubs

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: March 22, 2017, 09:27:02 AM »
Zgodnie z ostatnią aktualizacją terminarza, zawody GP na Orzyszu zostały przesunięte na 23-25.06.2017.

dalton

• Opiekunowie prezentacji
  • Sr. Member
« Odpowiedź #20 dnia: March 22, 2017, 12:11:17 PM »
Do osób decyzyjnych odnośnie zawodów spinningowego GPX - a wiecie co ? to już jest jawna kpina!....to co ciśnie mi się na usta nie nadaje się do publikacji !!!
Jak udało się jakoś dopasować do zmiany pierwotnego terminu, to dowiadujemy się o kolejnej zmianie ! Czy Wy sobie z nas jaja robicie!!! Ja mam prawie 700 km w jedną stronę żeby dojechać to na piątek potrzebny jest urlop. W poważnych przedsiębiorstwach urlopy planuje się na początku roku i nie da się ich zmieniać co chwilę ! Nie każdy ma własną firmę i dysponuje wolnym kiedy chce.
Zaczynam podejrzewać że to jest celowe działanie mające za zadanie wyeliminować choć kilku zawodników !!!

anna28

• Full Member
« Odpowiedź #21 dnia: June 26, 2023, 13:06:03 PM »
No niestety organizatorzy podchodzą czasami bardzo lekceważąco i nie patrzą na inne osoby
« Ostatnia zmiana: July 04, 2023, 10:59:46 AM wysłana przez anna28 »

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.