Sport > Zasady organizacji sportu wędkarskiego
Zmiany w organizacji zawodów spinningowych
maka551:
Panie Andrzeju!
Zasady jak zasady, ilu zawodników tyle opinii.
Jest 20 styczeń. Początek nowego sezonu. Obowiązują zmienione zasady. Pan o nich wie i kto jeszcze wie? Przez ponad godzinę przeczesałem stronę PZW ze szczególną troską GKS i nic. Czy nie sądzi Pan, że miminum przyzwoitości ze strony naszej wspólnej organizacji wędkarskiej to podanie jednolitych zasad rozgrywania zawodów wraz z początkiem sezonu. A może to nie koniec zmian? To kiedy będzie czas na koniec i kiedy dowiedzą się o tym zawodnicy?
Pozdrawiam. M.Miernik
andrzejl:
Witam. Zmiany jakie zostały wprowadzone w spinningu są już napewno w Zarządach Okręgów.
Ich obowiązkiem jest rozesłanie wiadomości do klubów.
Jeżeli chodzi o cały tekst jednolity , to GKS czeka na zatwierdzenie zmian w spławiku, a nstepnie umieści to na portalu. Według mojej wiedzy powinno to nastąpić po 30 stycznia ( posiedzenie prezydium ZG ).
Co do dalszych zmian, to mogę powiedziec że będą. Będa to zmiany które sami w konsultacjach wprowadzimy. Jak to sie będzie odbywać , przedstawię wszystko zawodnikom na pierwszych zawodach w Krośnie. Moim planem jest utworzenie odrebnych przepisów tylko dla spinningu, jednolitych i zawartych w jednej książeczce.A moim marzeniem jest dopisek " nie mieszać minimum przez cztery lata"
pozdrawiam Andrzej Leśnik
Dionysos:
mam pytanko: czy tak często muszą się zmieniać zasadu w organizacji zawodów? słyszę od kolegów sportowców, że zby t często się to zdarza - nawet kilka razy w roku?!?
arnie:
rónież słyszę od kolegów że za często się zmieniają przepisy, ale również słyszałem zapewnienia że GKS nie będzie już tak czeto ich zmieniał.
jelabo:
Chciałbym przy okazji jeśli można wyjasnić jeszcze jedną kwestię. Staram się czytać ze zrozumieniem przepisy dotyczące zasad obowiązujących w sporcie wędkarskim, ale jakoś trudno mi to przychodzi i chyba nie tylko mi. Chodzi mi mianowicie o klasyfikację roczną GPx Polski - dlaczego do tej klasyfikacji wliczane są wyniki z Indywidualnych Mistrzostw Polski (3 tury - nawet max. 90 pkt.) skoro nie wszyscy zawodnicy GPx mogą w nich startować ? Z tego co wyczytałem ze zrozumieniem to w IMP startuje pierwszych 60 zawodników z GPx z roku poprzedniego i mistrzowie okręgów (nie koniecznie uczestnicy GPx) z obecnego roku. Gdzie tu uczciwa sportowa rywalizacja ?
Pozdrawiam Jerzy Łaboński.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej