Ochrona środowiska > Ochrona środowiska

Ku pomocy Bystrzycy !!!!!!!!!!!

(1/1)

pike73:
Władze samorządowe gminy Strzyżewice zaplanowały utworzenie na odcinku Strzyzewice-Prawiedniki trasy kajakowej.Cały ten projekt jeżeli wejdzie w realizację będzię miał katastrofalne skutki w ichtiofaunie Bystrzycy.W projekcie są zawarte plany,które mają za zadanie usunięcie przeszkód dla kajakarzy i stworzenie poostów a najgorsze co jest w tym projekcie to,że inwestorzy chcą pogłębić dono Bystrzycy.Bystrzyca jest praktycznie najlepszym łowiskiem pstragów i lipieni na lubelszczyźnie ponadtto żyją w niej objęte ścisłą ochroną minogi potokowe oraz raki,ten projekt mógł by doprowadzić to wyginiecia tych gatunków.Tarliska pstragów będą pod zagrożeniem !!!!! Pomóżmy zapobiegnięciu tej katastrofie pozdrawiam Paweł Boguta

Tomasz Nowak:
Witam Kolego.
W pełni jestem przeciwko takim akcjom, lecz ciężko będzie temu zapobiec. Jestem z daleka, nie byłem tam ale obaj mieszkamy w Polsce. Widzisz w tym pieniądze?? w tych kajakach, bo ja tak... myślę że objektywnie jak spojżysz to Ty też... pieniądze są najważniejsze... urzędnicy na niczym się nie znają, wydają pozwolenia na MEW-Y, Unia okrzyknęła niedawno ślimaki rybami żeby francuzi mogli dotować ich hodowle. Tak będzie i tu na lubelszczyźnie. Powstaną przystanie... powiedzmy same spływy to pół biedy, wiadomo... hałaś śmieci spokój... to wszystko zostanie zachwiane, lecz tak jak mówisz... to "ulepszzanie" będzie najgorsze. Wiadomo nie można się poddawać... więc moja propozycja... zastanowić się na Towarzystwem Miłośników powiedzmy Bystrzycy i jej dorzecza. Formacja która uzyskuje charakter czsyto prawny... sponsorzy, dofinansowania, ochrona wód co najwqaniejsze. Do tego współpraca ze straża rybacką graniczną policją. Jeden problem to... chetni... chetnych na ryby jest wiele ale do społecznych czynów, niektórzy w tym czasie mają inne zajęcia... trzeba tylko poszukać znajomych oddanych ichtiofaunie... pozdrawiam i życze powodzenia by się wszystko ułożyło, może sam odwiedze w maju tamte tereny;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej