Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: regulamin  (Przeczytany 1661 razy)

pati11

• Newbie
  • *
regulamin
« dnia: March 25, 2009, 22:40:57 PM »
Witam. Mam pytanie, syn ma 8 lat i zabieram go często na ryby .Piszecie że może mieć karte ale nie musi do 14 lat. Czy może łowić na swoją wędke czy potrzebne jast jakieś zezwolenie ?

arnie

• Opiekunowie prezentacji
  • Hero Member
regulamin
« Odpowiedź #1 dnia: March 26, 2009, 10:53:15 AM »
Bez dodatkowych opłat możesz mu udostępnić jedną ze swoich wędek. Ty łowisz na jedna i syn na jedną. Jeśli syn zapisałby się do Koła: wykupiłby składkę członkowską i okręgowa to wtedy może wędkować na dwie wędki nie wykluczając twojego wędkowania na dwie wędki.

pati11

• Newbie
  • *
regulamin
« Odpowiedź #2 dnia: March 27, 2009, 19:33:19 PM »
A jeśli wykupie mu pozwolenie to on może łowić od świtu do zmierzchu ? czy w nocy też może . często jeżdże na nocki. Oczywiście o 22-23 to on idzie spać do auta

jurmin

• Newbie
  • *
regulamin
« Odpowiedź #3 dnia: April 05, 2009, 23:06:12 PM »
Więc rozumiem że i dziecku mającemu 6 lat można wykupić legitymacje czlonkowską i ona może łowić pod nadzorem opiekuna mając swój limit, ale mam pytanie bo słyszałem że owe dziecko mając opłaconą składke okręgową np. Katowice to może rownież łowić poza okręgiem bez dodatkowych opłat np. na okręgu Bielsko. I drugie pytanie to ile taka składka dla takiego dziecka wynosi. Z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi.

tomaszokret

• Sr. Member
regulamin
« Odpowiedź #4 dnia: April 05, 2009, 23:44:55 PM »
Do PATI11: Możesz zabierać dziecko na nocne zasiadki i niekoniecznie musi ono spać w samochodzie... :-P Może łowić razem z tobą i cieszyć się urokami nocnej zasiadki.

tomaszokret

• Sr. Member
regulamin
« Odpowiedź #5 dnia: April 05, 2009, 23:47:21 PM »
Do JURMIN: Wysokość składki okręgowej jest zależna od okręgu, w jakim ją wnosisz. Tak, to prawda - młodzież ma swobodny dostęp do wszystkich ogólnodostępnych łowisk PZW na terenie całego kraju.

tygryspolny

• Newbie
  • *
regulamin
« Odpowiedź #6 dnia: April 22, 2009, 22:38:30 PM »
tomaszokretDo JURMIN: Wysokość składki okręgowej jest zależna od okręgu, w jakim ją wnosisz. Tak, to prawda - młodzież ma swobodny dostęp do wszystkich ogólnodostępnych łowisk PZW na terenie całego kraju.
A do ilu lat ( mam 14)? Jestem z okr. Katowice i chcę jechać na mazury, na ryby - wtedy nie musze kupować zezwolenia?

gustav665

• Full Member
regulamin
« Odpowiedź #7 dnia: April 22, 2009, 22:53:30 PM »
tygryspolny
tomaszokretDo JURMIN: Wysokość składki okręgowej jest zależna od okręgu, w jakim ją wnosisz. Tak, to prawda - młodzież ma swobodny dostęp do wszystkich ogólnodostępnych łowisk PZW na terenie całego kraju.
A do ilu lat ( mam 14)? Jestem z okr. Katowice i chcę jechać na mazury, na ryby - wtedy nie musze kupować zezwolenia?

NIE RADZE
na mazurach nei ma ryb!!!!!!!!!!!
jedź lepiej do żywca czy tamte rejony
pozdrawiam

dariuszkrystosiak

• Hero Member
regulamin
« Odpowiedź #8 dnia: April 22, 2009, 22:58:03 PM »
tygryspolnyJestem z okr. Katowice i chcę jechać na mazury, na ryby - wtedy nie musze kupować zezwolenia?

A czy wiesz kto jest gospodarzem jeziora nad którym będziesz?Nie wiem czy okręg katowicki ma porozumienie z
tym okręgiem w którym leży to jezioro,wątpię-i wtedy pewnie płacisz.
Jeśli jezioro należy do innego dzierżawcy niż PZW (jakaś spółka rybacka) to płacisz za okres jaki tam będziesz łowił.Pamiętam że kilka lat temu zezwolenie 7 dniowe na jez. Mokre należące do sp.ryb. Mrągowo kosztowało 80plz.

maly2101

• Newbie
  • *
łowienie
« Odpowiedź #9 dnia: June 21, 2009, 17:01:39 PM »
Witam mam legitymacje i opłaty egzamin na karte zdany ale karte musze odebrać u siebie w powiecie czy moge łowić na samej legitymacji z drukiem zdanego egzaminu.

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.