Sport > Sport kwalifikowany

Spinning - Nowe zasady organizacji sportu wędkarskiego 2018 (projekt)

<< < (3/10) > >>

arnie:
Ten projekt to początek końca spinningu. Czy ktoś pomyślał o kosztach organizacji takich zawodów?

Poza tym skąd zapisy o wyłanianiu Kadry Polski skoro nie jesteśmy związkiem sportowym.

Skąd zapisy o klubach jak w świetle nowego Statutu PZW, kluby już nie istnieją.

kempi:
Koniec spinningu to był na ostatnich Mistrzostwach Polski, może to czas i miejsce na merytoryczną dyskusję, a nie tylko w kółko te same jęki. Regulamin jest mocno oparty na dotychczasowym i pewnie konieczne będą korekty. Piszcie Koledzy, które punkty należało by zmienić, coś zaproponujcie, byle nie w "kominiarce", podpisujcie się, trochę odwagi, żeby było poważnie.
Ja sądzę, że jeśli chodzi o teamy, trzeba popracować nad sprecyzowaniem przepisów zapobiegających nieuczciwości. Np, kontrola łodzi (bakist) przed wypłynięciem, czy bardzo dotkliwe kary w przypadku ujawnienia oszustwa.
Co do zawodów brzegowych, należało by zaznaczyć, że podany harmonogram jest przykładowy, bo może się zdarzyć, że będzie konieczne przesunięcie poszczególnych punktów z przyczyn niezależnych od organizatora.
Pozdrawiam, Robert Sęp

goar:
Kilka uwag do zasad rozgrywania zawodów z łodzi:
Regulamin posiada wiele powtórzeń oraz sprzeczności:
Pkt. 1 i następne - Mistrzostwa Polski czy PZW?
Pkt. 1 Jeśli organizator Mistrzostw Polski (PZW) ograniczy liczbę teamów do 60 a 43 okręgi zgłoszą do udziału w nich swoich mistrzów okręgu to kilkadziesiąt teamów z ligi nie będzie mogło wziąć udziału w zawodach zaliczanych do klasyfikacji rocznej.
pkt. 4.3 - Kiepskim pomysłem są chorągiewki do sygnalizowania zgłoszonych ryb - dużo lepszym rozwiązaniem są kamizelki. Po co też podpis kapitana drużyny - wystarczy podpis zawodnika.
Pkt 4.8 i 5.3 - powtórzenie
Pkt. 4.8 - a jak silnik nie będzie własnością drużyny albo będzie chciała ona pływać na wiosłach to co?
Alternatywa "lub" w tym zdaniu oznacza że nie można używać obu silników.
Pkt 4.7 zabrania używać silnika do pomocy przy holowaniu ryby (także elektrycznego), pkt. 6.10. zezwala na łowienie z jednostek poruszających się za pomocą silnika elektrycznego więc po zacięciu ryby należy go wyłączyć czy nie?
Pkt. 6.6 - czym się różni wyjście od wypłynięcia na zwodach rozegranych z łodzi?
Pkt 4.11 i 6.11 - powtórzenie
Pkt 6.8 - wypuszczanie 60 łodzi co 30 s. trwa 30 minut. Ostatnia łódka wystartuje z chwilą II sygnału czyli z chwilą rozpoczęcia łowienia
Pkt.7.2 - teamu a nie zawodnika
Pkt 8 i 9 zapisy mało czytelne i nieprecyzyjne np. pkt. 9.2 i 9.3 powtórzenie. pkt. 9.2 ilości do 10 punktów turowymi (sic!)
Pkt. 9.3 - indywidualnej?
pkt. 9.4.1 - powtórzenie
pkt. 11.1 - punkty turowe a nie sektorowe
pkt. 11.3 - wątpliwym jest uzurpowanie sobie w tym regulaminie nadawania uprawnień do startu w mistrzostwach świata, to C.I.P.S. decyduje kto może w nich startować my co najwyżej możemy się zgłosić do udziału w nich.
pkt. 11.4 - jaka jest idea rozegrania Mistrzostw Polski (PZW) skoro ich wygranie nie daje prawa wejścia do kadry?
Brak uregulowań udokumentowania złowienia ryb - aplikacja smartfonowa, kamera, gps lub podobnych rozwiązań.
Warto się nad tym pochylić
Arkadiusz Gościnny

Sebastian Mazur:
Twoje uwagi Arku przesłałem do Sławka Kubasiewicza który opracowywał i uzgadniał regulamin dotyczący łowienia z łodzi w teamach.

rdzewiak:
Arku
Widać że z uwagą sledzisz tematy Teamów!
I dobrze!
Uwagi chętnie widziane.
Ja też mam nie lepiej zrobić punktację dodatnia z premią za pierwsze 10 miejsc.

Pozdrawiam

Łukasz Zardzewiały

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej