Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Potrzebne badania wędkarskie?  (Przeczytany 493 razy)

grygo

• Newbie
  • *
Potrzebne badania wędkarskie?
« dnia: February 04, 2009, 17:51:42 PM »
Obiło mi się o ucho że do startów w zawodach wyższych rangą są potrzebne badania medyczne takie jak mają   inni sportowcy na przykład lekkoatleci. Jeśli ktoś startował w zawodach wędkarskich o randze  Sportu kwalifikowanego proszę niech da znac na forum bo to bardzo interesujące.
      Dowiedziałem się z sieci że Poznańska Malta stara się o organizację mistrzostw świata w wędkarstwie  spławikowym.
      I jeszce jedno może ktoś wyższy rangą dał by parę cynków o organizacji na "prawdziwych zawodach" żeby   w razie czego nie było obciachu.

andrzejl

• Sr. Member
« Odpowiedź #1 dnia: February 04, 2009, 18:07:32 PM »
tak, badania są potrzebne.  Zawodnik musi posiadać dodatkowo licencję sportowca. Wszystkiego możesz się dowiedzieć w najbliższym twojego miejsca zamieszkania  Wędkarskim Klubie Sportowym. Przepisy rozgrywania zawodów znajdziesz w dziale sport.

grygo

• Newbie
  • *
"DRAFT" czy co?
« Odpowiedź #2 dnia: February 05, 2009, 19:56:39 PM »
andrzejltak, badania są potrzebne.  Zawodnik musi posiadać dodatkowo licencję sportowca. Wszystkiego możesz się dowiedzieć w najbliższym twojego miejsca zamieszkania  Wędkarskim Klubie Sportowym. Przepisy rozgrywania zawodów znajdziesz w dziale sport.

Ja w tej chwili należę do takiego małego koła we wrocławiu czy muszę sie przenosic do sportowego klubu wędkarskiego czy co? Zresztą kto by mnie tam chciał, najpierw to trzeba coś osiągnąc, wypłynąc; z własnej krwawicy bez sponsorów.I własnie oto mi chodzi "gdzie", na jakich zawodach można się pokazac.

andrzejl

• Sr. Member
« Odpowiedź #3 dnia: February 06, 2009, 07:23:40 AM »
Bartek, we Wrocławiu  sa dobre kluby i wcale nie trzeba sie odrazu wykazać. w klubie się pokazesz. Colmik, WKS przy okręgu i kilka innych. Ale możesz zaczać w Mistrzostwach dolnego Slaska, sa to zawody dostępne dla wszystkich chętnych. Wszystko o tych zawodach znajdziesz u siebie w kole. Wsapienie do jakiegos klubu nie pociaga zasobą zmian koła czy okregu.

rybak1

• Opiekunowie prezentacji
  • Newbie
« Odpowiedź #4 dnia: February 25, 2009, 09:49:48 AM »
Powiem tak... badania są obowiązkowe. Dostajesz książeczkę zdrowia sportowca przy pierwszej wizycie u lekarza medycyny sportowej (spierowanie bierzesz z klubu). Co pół roku powinieneś się przebadać. Lekarze "baranieją" zwykle jak powiesz z czym przychodzisz, bo nie ma WYTYCZNYCH co sie bada u sportowca w wędkarstwie. Żartujemy, że u spławikowców wzrok, a u spiningowców kondycję :))) Podczas trzech lat startów w Grand Prix Polski NIKT mi ważności badań nie sprawdzał...

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.