Nasze PZW > Składki i opłaty

Opłacenie składek w dwóch okręgach.

<< < (2/4) > >>

magdalena_casting:
Dzień dobry:) W Okręgu PZW Szczecin można wykupić składki roczne bez ulg przez ich stronę: https://pzwszczecin.com/, zakładkę e-zezwolenia :) Pozdrawiam!

azdalw11:
Ja mam jedno małe pytanie dotyczącego wkupywania drugiego okręgu, standardowo wnoszę składkę członkowską i na zagospodrowanie w okręgu mazowieckim, jako dodatkowy okreg chciałem wnieść oplaty w okręgu siedlecki i tu urodziło si pytani, cy w takim wypadku będę mógł korzystać z porozumień jakie ma zawarty okreg siedlecki?

wb1119:
Przecież najprościej to zadzwonić do okręgu Siedleckiego

azdalw11:
Jasne że można zadzwonić, można również napisać długie łzawe pismo i wysłać listem razem z potwierdzaniem obioru, można również zadać pytanie na oficjalnym forum pzw.

Pisałem to w treści pytania szczegółowego ale liczę nieśmiało na odpowiedź w formie ogólnej, w jakiej sytuacji jestem uznawany za członka danego okręgu, czy to wystarczy jak mam składkę członkowską PZW i opłatę na zagospodarowanie wód w danym okręgu, czy musze składkę członkowską i składkę na zagospodarowanie wód wnieść w tym samym okręgu.

Moja sytuacja wygląda dokładnie tak, najczęściej łowie na wodach okręgu mazowieckiego i tu jestem w kole (tak wydaje się najprościej) lecz od przypadku do przypadku łowie również na wodach okręgu siedleckiego stąd temat opłacenia u nich zagospodarowania wód. W tym roku z kilku względów będę też w miarę często bywał na wodach okręgu ciechanowskiego a okręg siedlecki ma z nimi porozumienie (dopłata 10zł) i nie wiem czy mogę to wykorzystać. W drugą stronę mogę wnieść opłatę w kole okręgu siedleckiego a dodatkowo opłacić okręg mazowiecki (wyjdą te same pieniądze a okręg mazowiecki nie ma z nikim porozumień) lecz jako że łowie najczęściej w wodach okręgu mazowieckiego to wrodzona uczciwość mówi abym pozostał tu w kole.

Rzecznik Prasowy ZG PZW:
Witam,
Szanowny Kolego, zawarte w danym roku porozumienia dotyczą członków PZW, którzy wnieśli składkę członkowską ogólnozwiązkową + składkę na ochronę i zagospodarowanie wód w danym Okręgu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej