Szanowny Panie Józefie Wyspiański.
Proszę wysłuchać debaty
http://www.pzw.org.pl/zgpzw/wiadomosci/73384/60/reportaz__miedzynarodowe_zawody_rzutowe__targi_rybomania_2013__w Tam Rzecznik prasowego Antoni Kustusz stwierdził ,albo PZW działamy na dotychczasowych zasadach, czyli stowarzyszenie osób fizycznych jako związek sportowy, albo niech MSiT wskaże drogę jak PZW ma pozbyć się statutu bycia polskim związkiem sportowym .
Ja, w dopuszczenie osób fizycznych do dotacji na sport wyczynowy,bez przetargowych,nie widzę szansy. PZW może stracić statut związku sportowego, a nawet....... , tu polecam uważne wysłuchanie słów rzecznika. Tak więc niema wyjścia i trzeba oddzielić sport wyczynowy od stowarzyszenia osób fizycznych. Jak to rozwiązać ,by zachować uprawnienia związku sportowego ?
Na bazie PZW ,wydzielonej komórki, oraz innych organizacji sportu wędkarskiego ,klubu sportowego ,powinien powstać związek sportowy z statutem dostosowanym do ustawy .
To jest moje zdanie które to przedstawiam w dyskusji a Pan to tak komentuje.
„Panie Domański kluby będa wystawiały drużyny na mistrzostwa polski i płaciły za starty ze swojej kasy, a pieniądze które zostaną okręgach będą podzielone na premie i podwyżki wypłat dyrektorów i reszty bandy w okręgach. Pozostaje pogratulawać takiego pomysłu może pan jesteś też działaczem jakiegos okręgu?”
Nie jestem ,ale zdaje sobie sprawę ,że tu zaglądają również działacze ,a rzecznik jest codziennie .
Ja jestem zwolennikiem wędkarstwa ,bez rywalizacji, co nie przeszkadza mi próbować przedstawić , tu na forum, jak ja to widzę .
Powtórzę jeszcze raz ,skoro ustawodawca dał szansę uprawiania amatorskiego połowu ryb i uznał też wędkarstwo za sport ,to trzeba to wykorzystać. Według opinii PZW w obecnej formie porcie.Szanowny Panie Józefie Wyspiański.
Proszę wysłuchać debaty
http://www.pzw.org.pl/zgpzw/wiadomosci/73384/60/reportaz__miedzynarodowe_zawody_rzutowe__targi_rybomania_2013__w Tam Rzecznik prasowego Antoni Kustusz stwierdził ,albo PZW działamy na dotychczasowych zasadach, czyli stowarzyszenie osób fizycznych jako związek sportowy, albo niech MSiT wskaże drogę jak PZW ma pozbyć się statutu bycia polskim związkiem sportowym .
Ja w dopuszczenie osób fizycznych do dotacji na sport wyczynowy(bez przetargowych ),nie widzę szansy , tak wiec PZW może stracić statut związku sportowego, a nawet....... , tu polecam uważne wysłuchanie słów rzecznika. Tak więc niema wyjścia i trzeba oddzielić sport wyczynowy od stowarzyszenia osób fizycznych. Jak to rozwiązać ,by zachować uprawnienia związku sportowego ?
Na bazie PZW oraz innych organizacji sportu wędkarskiego ,klubu sportowego ,powinien powstać związek sportowy z statutem dostosowanym do ustawy .
To jest moje zdanie które to przedstawiam w dyskusji a Pan to tak komentuje.
„Panie Domański kluby będa wystawiały drużyny na mistrzostwa polski i płaciły za starty ze swojej kasy, a pieniądze które zostaną okręgach będą podzielone na premie i podwyżki wypłat dyrektorów i reszty bandy w okręgach. Pozostaje pogratulawać takiego pomysłu może pan jesteś też działaczem jakiegos okręgu?”
Nie jestem ,ale zdaje sobie sprawę ,że tu zaglądają również działacze ,a rzecznik jest codziennie .
Ja jestem zwolennikiem wędkarstwa ,bez rywalizacji, co nie przeszkadza mi próbować przedstawić , tu na forum, jak ja to widzę .
Powtórzę jeszcze raz ,skoro ustawodawca dał szansę uprawiania amatorskiego połowu ryb i uznał też wędkarstwo za sport ,to trzeba to wykorzystać. Według opinii PZW razem się nie da , to dwie różne ustawy i jak rozwiązać problem zapisów ustawy o sporcie.
Jaki jest Pana sposób rozwiązania problemu?
O jakich to pieniądzach klubu sportowego Pan mówi które to” zostaną okręgach będą podzielone na premie i podwyżki wypłat dyrektorów i reszty bandy w okręgach”
Jak będzie wszystko zgodne z ustawą o sporcie to kluby będą posiadał osobowość prawną . Same będą gromadziły środki na sport ,a i będą miały możność dofinansowania z samorządu .
Jaki jest Pana sposób rozwiązania problemu. ?
O jakich to pieniądzach klubu sportowego Pan mówi które to” zostaną okręgach będą podzielone na premie i podwyżki wypłat dyrektorów i reszty bandy w okręgach”
Jak będzie wszystko zgodne z ustawą o sporcie to kluby będą posiadał osobowość prawną . Same będą gromadziły środki na sport ,a i będą miały możność dofinansowania z samorządu .