Dzieci i młodzież > Ogólne
Formularz Podania.
white:
A więc: Udaj się do innego Koła w najbliższej okolicy np. w Żywcu tam napewno bez żadnych ceregieli podają ci pomocną rękę i pomogą zdobyć upragnioną kartę wędkarską którą nie wydaje Koło a starostwo.
Pewnie w tym Kole PZW w Zywcu przyjmą Cię także w szeregi braci wędkarzy i to z otwartymi rękami bez takich ceregieli jak w Górce..... Nawiasem jak tak jest jak opisujesz to Zarząd Okręgu w Bielsku powinien przyjrzeć się bliżej temu Kołu i ludziom w Zarządzie tego Koła..... (bez komentarza)....
W kole (praktycznie dowolnym) zdajesz tylko egzamin, dostajesz zaświadczenie z którym udajesz się do wydziału rolnictwa w starostwie (Węgierska Górka należy pod Żywiec właśnie) Przynależność do Koła nie jest ściśle związana z miejscem zamieszkania.
zioberko:
No właśnie w Górce jest tak że przynosisz do nich tą karteczkę zdjęcia itp dane osobowe.
Dajesz im to oni to wysyłają do Żywca. I musisz czekać cały tydzień żeby odebrać karte. Przy odbiorze zdajesz egzamin (przynajmniej ja tak miałem).
Kolega się stara ale są problemy z tym "podaniem"
white:
Koło nic nie ma do Twojej karty wędkarskiej. Oni jedynie wystawią zaświadczenie o zdanym egzaminie jak już i z tym sam udajesz się do starostwa. Sam też musisz odebrać za pokwitowaniem wydawaną kartę.
Dość przyzwoicie opisano to na : http://ompzw.pl/karta/index.html
zioberko:
Ja osobiście kartę odebrałem za pokwitowaniem w Górce.
Nie musiałem iść do starostwa.
Musiałem jednak tydzień poczekać.
No i dalej zostaje sprawa tego podania. :/
zioberko:
Kolego White cytuję:
"C) Udać się do starostwa powiatowego - właściwego
względem stałego miejsca zamieszkania - i wystąpić o wydanie karty
wędkarskiej - tzn.:
1) pobrać, wypełnić i złożyc wniosek o kartę wędkarską (te czynności realizuje się w starostwie - praktycznie "od ręki")
2) złożyć Zaświadczenie Egzaminacyjne,(...)"
Może to jest ten wniosek albo zaświadczenie?? Tylko źle to ujmuję?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej