Sport > Zasady organizacji sportu wędkarskiego

Udział w zawodach Grand Prix Polski

(1/1)

jelabo:
Wydaje mi się że znam odpowiedź (negatywną) - jednak jeżeli mógłbym prosić o wyjaśnienie (w szczególności Pana Andrzeja Leśnika) - to będę bardzo wdzięczny. W ubiegłym roku startując w ramach drużyny zakwalifkowałem się jako drużyna (4 miejsce w zawodach eliminacyjnych) - do GPx Polski. Jednak w tym roku nie uzyskaliśmy od sponsora dofinansowania do działalności klubu i nie damy rady wystawić we wszystkich zawodach drużyny. Moje pytanie dotyczy tego - czy mogę w takiej sytuacji gdy nie damy rady wystwić drużny - startować indywidualnie ? Jerzy Łaboński  - SPINROCK Cigacice.

lechsulim:
jeżeli zawody mają charakter zawodów drużynowych , to jak możesz startować  indywidualnie ?
punkty karne za brak składu otrzymasz na starcie i odległe miejsce w klasyfikacji końcowej

andrzejl:
Witam. Nie ma to żadnej różnicy.  Prawo startu uzyskała drużyna, ale  nie musi startować w komplecie . W myśl nowych przepisów w tym roku nie ma już  drużynowych  spadków z ligi  ani wejść z eliminacji .
Będzie prowadzona klasyfikacja drużyn  na potrzeby GPx Polski , ale nie   skutkuje innymi  przywilejami.  W pierwszej lidze startuje  100 zawodników , spadają na koniec sezonu  wszyscy od miejsca 81 w dół. Wchodzi pierwsza dwudziestka z eliminacji.
 Tak więc najważniejsza jest klasyfikacja indywidualna.
Nie widzę jeszcze zgłoszenia Cigacic na Puchar Sanu, tak że do roboty i życzę sukcesów/

Andrzej Lesnik   

jelabo:
Dziękuję za wyjaśnienia - myślę, że zdążę się jeszcze zorganizować (termin zgłoszeń do 7 maja) i wziąć udział w zawodach.  Jerzy Łaboński.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej