Dzieci i młodzież > Wędkowanie i udział w zawodach

Zawody spławikowe- przepisy

(1/3) > >>

tochu:
Chciałem się dowiedzieć czy istnieje jakiś regulamin amatorskich zawodów wędkarskich (takich jakie organizuje koło), bo z tego co zdążyłem zauważyć każde koło rządzi się własnymi prawami!
Ja chciałem się uczepić konkretnie jednej rzeczy- prawo do połowu uklei. U mnie w kole jest tak, że seniorzy nie mogą jej łowić wcale, a juniorzy raz mogą, a raz nie, a przecież chyba każdy prawdziwy zawodnik chociaż słyszał o szybkościowym łowieniu uklei.

laxi75:
witam,  odnośnie łowienie ukleji na zawodach wędkarskich niema ustalonych przepisów dane koło ustala sobie własny regulamin czy łowimy czy nie łowimy ukleji tak samo jest z wymiarem ochronnym ryb takich jak okoń ma wymiar ochronny 15cm na zawodach spławikowych a na spiningowych 18cm tak mamy w naszym kole nie dotyczy to zawodów wyższej rangi tam reulamin jest ujednolicony niewiem czy pomogłem ale to wszystko z mojej strony poadrawiam

tochu:
Dzięki za szybką odpowiedź. Andrzeju tylko mnie utwierdziłeś w przekonanie, że każde koło rządzi się własnymi prawami. Czekam na opinie innych w tej sprawie, bo według mnie przepisy zawodów we wszystkich kołach powinny być ujednolicone.
A może by się ktoś z góry wypowiedział (czyt. z władz PZW).

pzwlipien:
Panowie jakie własne prawo, to nie dziki zachód. Przepisy dotyczące zawodów wędkarskich każdej rangi określa bardzo jasno regulamin organizacji sportu wedkarskiego (potocznie zielona książeczka). Jezeli nie masz w kole zgłoś się do właściwego kapitanatu sportowego w twoim okręgu, jeżeli ci nie dadzą to możesz kupić albo najlepiej pobrać ze stron www napewno znajdziesz najświeższy z poprawkami dotyczącymi sportu kwalifikowanego

lechsulim:
witam ,
na forum portalu , na którym piszesz w zakladkach znajduje się regulamin połowu ryb , koła również posiadają regulaminy , okręgi , kapitanaty itp. itd. najwięcej wiadomości na ten temat w macierzystym kole bez kombinowania z regulaminem , który jest jeden !

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej