Nasze PZW > Ogólne
Uchwała ZG 402/I/2022 z dn.18.01.2022
Rzecznik Prasowy ZG PZW:
Zwróćcie tylko Koledzy na jeden fakt uwagę. Dolnośląski Związek Wędkarski czy Wałbrzyski Związek Wędkarski to już nie jest Okręg PZW w .........., który zawarł umowy ze Skarbem Państwa na użytkowanie obwodów rybackich. Zmienia się podmiot prawny, umowa wygasa, wody wracają do PGW WP. Na jakich wodach będziecie wędkować?
wb1119:
Panie Rzeczniku , lepiej było nic nie pisać. Niech Pan napisze dlaczego ZG zabrania rozmawiać Okręgom /które mają samodzielność gospodarczą, zawierają umowy dzierżawne z Wodami Polskimi, współpracują z Urzędami Marszałkowskimi itd/ z Wodami Polskimi. Chcecie pokazać jacy jesteście ważni? Może napisze Pan co się dzieje w sprawie złamania Statutu przez ZG , oraz wydanym wyrokiem przez Sąd Rejonowy.
ppiotr:
Ja myślę, że nie ma zanaczenia to, czy PZW będzie dalej gospodarować wodami Skarbu Państwa, czy Wody Polskie. Jedni i drudzy wykazują się biernością względem wędkarzy. Nikt nie zajmuyje się dostępem do wód publicznych. Coraz więcej jest tabliczek - zakaz wstępu, teren prywatny. Na branie pieniędzy za zezwolenia chętnych nie brakuje, ale powiedźcie mi kto zajął się największym problemwem wędkarzy, czyli dosępem do wód publicznych. Jeziora i rzeki z roku na rok coraz bardziej są pogrodzone.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej