Dzieci i młodzież > Przepisy PZW

Przynależność do koła a adres zamieszkania

<< < (5/6) > >>

jerzykowalski:
junior Nie wiem czy wziął Pan przykład Białej Podlaskiej przypadkowo, czy wynikało to z moich wcześniejszych postów, ale rzeczywiście należę do koła bialskopodlaskiego. Sformułowanie "lubelskie" wzięło się właściwie z faktu przynależności do województwa, do którego zostaliśmy wciągnięci po ostatnich zmianach administracyjnych, a z czego niekoniecznie się cieszymy ;)
<br />Wracając do meritum - chodziło o składkę członkowska w okręgu Biała Podlaska i przynależność do koła w Białej Podlaskiej.

Jest łatwiejsza i szybsza droga dotarcia do informacji. Wystarczy najechać kursorem na "junior" i kliknąć, a wtedy otwiera się podstawowa informacja o tym, "skąd kto jest". Pod warunkiem rzetelnego skonstruowania "profilu". ;-)))

W PZW nie doszło do "wciągnięcia" i mam nadzieję, że nie dojdzie. ;-)

Co do meritum - pisałem ogólnie o członkostwie, co również dotyczy koła w Białej Podlaskiej i okregu Biała Podlaska. ;-)

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Kowalski

marcino:
pozdrawiam

arnie:
ale mieszacie :)
1. kupujesz składkę członkowską w Kole okręg Lublin wiec jesteś członkiem okręgu Lublin i członkiem Koła w Lublinie
2. kupujesz składkę okręgową w Okręgu Wrocław więc wędkujesz na ich wodach ale nie korzystasz z ich porozumień
3. na zawody Koła wykupujesz tylko jednodniowe zezwolenie na wodę Okręgu Lublin na której są zawody

To wszystko
proste ja drut hehe :):):)

antoni:
Bardzo interesująca dyskusja, która dotyczy istoty stowarzyszania się w PZW. Na problem przynależności do koła, jako podstawowej jednostki terenowej trzeba patrzeć nie przez pryzmat uprawnień, jakie daje taka przynależnośc w danym kole, a co za tym idzie, okręgu PZW, ale przez pryzmat praw i obowiązków członkowskich, zapisanych w Statucie PZW. Wybór koła PZW i zmiana tej przynależności stanowi prawo członka PZW, natomiast przynależnośc tylko do jednego koła obowiązek. Taka przynależnośc rodzi bowiem konsekwencje ewidencyjne i organizacyjne, ktore skutkują później na działalności właściwego okregu PZW. Nikt więc nie może mówić, że PZW nie interesuje się losem swoich członków, że jest mu obojętne, gdzie bedzie on w ewidencji, bowiem gdziekolwiek by nie zapisał się, to wszędzie ma on takie same prawa i takie same obowiązki. Dotyczy to także pracy społecznej w PZW i na rzecz PZW, dbałości o mienie Związku, wykonywania powierzonych zadań itd.
Moja rada: dzielenie włosa na czworo jest dobrym sposobem dla prowadzenia kademickich sporów, ale do nieczego nie prowadzi. Lepiej więc zastanowić się, jak w pełni wykorzystać potencjał organizacyjny członków danego koła, bez względu na to skąd oni pochodzą i co nimi kierowało, by tu, a nie gdzie indziej się zapisać, niż rozwodzić się nad uprawnieniami wynikającymi z przynależności. Znam bowiem przykład, że ponad 1 tys. ludzi za namową swoich prezesów tylko z powodu różnicy w składce o 10 zł zmieniło okręg, a dopiero po latach okazało się, że i tak ich najważniejszym zadaniem jest dbałość o te same wody, bez względu na to do jakiego okręgu one należą.

konrad1993nw:
Jest to mój pierwszy post na forum, a więc chciałbym wszystkich powitać. Będę się starał o kartę, lecz w tym temacie jestem kompletnie zielony. Mieszkam w Nowej Wsi k Kęt tj województwo Małopolskie. Chciałbym łowić na jeziorze Żywieckim, na Sole (jako rzeka górska oraz nizinna) oraz na Wiśle i innych rzekach.  I mam problem ponieważ nie wiem gdzie mogę się starać o kartę. Gdzie pójść popytać, gdzie zdać, oraz kiedy w ogóle zacząć.
Bardzo proszę opisać pokoleji co mam robić. Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam,  Konrad :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej