Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Radom a Kraków??  (Przeczytany 479 razy)

valkiria1488

• Newbie
  • *
Radom a Kraków??
« dnia: March 11, 2009, 23:33:49 PM »
Witam Serdecznie.

Jestem wędkarzem z Radomia i najczęściej wędkuję na okolicznych wodach swojej miejscowości. Chciałabym jednak spróbować swoich sił na Waszych krakowskich wodach.

Oczywiście mam opłacona kartę juz na 2009 r.
Moje pytanie to:

Co muszę zrobić, gdzie się zgłosić aby móc powędkować na waszych wodach i jaki jest tego koszt (samego wedkowania).
« Ostatnia zmiana: March 11, 2009, 23:34:24 PM wysłana przez valkiria1488 »

piotr_okrasa

• Hero Member
Radom a Kraków??
« Odpowiedź #1 dnia: March 12, 2009, 06:20:20 AM »
Aby łowić w okręgu krakowskim mucisz wykupić dodatkowo ich składkę okręgową ponieważ Radom nie ma podpisanego porozumienia z Krakowem.Druga możliwość to wykupienie składki okresowej np na 1 dzień wpłacając na konto Okręgu Krakowskiego wpłatę dokonasz na poczcie.Na blankiecie wpisujesz swoje dane , nazwę okręgu z adresem, numer konta tego okręgu, datę w którym dniu będziesz łowić,oraz numer swojej karty wędkarskiej(teraz jest to wymagane bo wprzeciwnym razie bez wpisu nr karty może być nie uznane zezwolenie jako ważne) Numer konta i adres znajdiesz na stronie internetowej ZO Kraków. Natomiast nie wiem jakie są zasady łowienia we wspólnocie wędkarskiej są to łowiska specjalne, a tam jest dużo takich łowisk .O zasady należy się zapytać w ZO Kraków dzwoniąc do nich. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: March 12, 2009, 06:42:44 AM wysłana przez piotr_okrasa »

valkiria1488

• Newbie
  • *
Radom a Kraków??
« Odpowiedź #2 dnia: March 12, 2009, 08:36:26 AM »
Ok Wielkie Dzieki

W moim kole mówili ze musze opłacic to osobiscie i najlepiej sporo wczesniej niz planowana zasadzka.
I wedle tego co tłumaczą u mnie wychodzi na to ze trzeba jechac tylko zeby opłacic na dany dzień bądz okres wrócić i znowu jechać juz łowic. Co jest bezsensowne no chyba ze ktos ma labę i go stac na takie wypady na 2 godzinki i spowrotem ok 400 km w obie strony celem uiszczenia tylko opłaty.

A jeszcze jedno czy taka sama sytuacja mam miejsce jesli ktos stały meldunek ma w Krakowie ale kartę opłaca w Radomiu. Chodzi tutaj o mojego teścia, który duzo częsciej jest w Radomiu na rybach niz w Krakowie??

piotr_okrasa

• Hero Member
Radom a Kraków??
« Odpowiedź #3 dnia: March 12, 2009, 10:28:56 AM »
Nie ma znaczenia gdzie  kto jest zameldowany,ważne jest gdzie opłacił składki i tam może łowić w tym okręgu wraz z jego porozumieniami. Opłatę okresową najlepiej wnieśc na poczcie dzień wcześniej  bo nie decyduje data stempla pocztowego tylko data którą wpiszesz na blankiecie pocztowym. Natomiast jaśli chcesz opłacić opłatę dodatkowo  okręgową krakowską wpisujesz tylko cel opłaty ,czyli  na ochronę wód i środowiska oraz zarybienie i rok na który opłacasz.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: March 12, 2009, 10:39:34 AM wysłana przez piotr_okrasa »

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.