Dzieci i młodzież > Przepisy PZW
Przynależność do koła a adres zamieszkania
jaro422:
Pozostaje jeszcze kwestia Twojego uczestnictwa w porozumieniach zawartych przez Babolice , ten Okręg zawiera porozumienia w imieniu i dla swoich członków a Ty pozostajesz członkiem Koła Faszyna więc noie powinieneś z nich korzystać pomimo w niesienia opłaty okręgowej w Babolicach.
Przecież to wszystko jest proste jak drut, tylko trzeba chcieć zrozumieć anie zatrzymać się na wymyślonym przez siebie problemie.
jaro422:
Karty Wędkarskie wydaje Urząd zlokalizowany stosownie do miejsca Twojego zameldowania, natomiast na przynależność do Koła zameldowanie nie ma wpływu.
junior:
jaro422Przecież to wszystko jest proste jak drut, tylko trzeba chcieć zrozumieć anie zatrzymać się na wymyślonym przez siebie problemie.
Jeśli to do mnie, to chyba nie zrozumiałeś.
Oczywiście, że rozwiązanie może być proste - opłacić składki w dwóch województwach i po bólu, ale nie o to mi chodzi by zapłacić całoroczną składkę za jeden dzień wędkowania (uczestnictwo w zawodach). Pytałem czy można zniwelować te koszty, pozostając jednocześnie członkiem lubelskiego koła.
Jeśli nadal masz zamiar upraszczać wszystko do przysłowiowego drutu (który tak na marginesie nigdy nie jest prosty - patrz zasady fizyki)), to daruj sobie odpowiadanie na moje pytanie, bo za takie rady gotów jestem z góry Ci podziękować bez czytania Twoich mądrości.
jaro422:
Pytasz ale nie słuchasz, nie wnosisz opłat na województwa lecz na Okręgi, niestety to nie to samo.
A pytań zadałeś kilka, moja odpowiedż odnosiła się do tego pytania:
17 czerwca 2009 09:51
P.S.
Co jest tak naprawdę wyznacznikiem przynależności do danego koła? Czy można wnosić opłaty w jednym kole, a należeć do drugiego?
junior:
Postaram się więc scalić zagadnienie.
Mieszkam i wędkuję w dolnośląskim, ale wciąż należę do koła w Lubelskim. W tym roku mam wykupione składki okręgowe w obu okręgach.
Natomiast w przyszłym roku chciałbym opłacić tylko w dolnośląskim. Jednocześnie nie chciałbym zmieniać koła bo mam sentyment do swojego lubelskiego koła i kumpli do niego należących.
Raz w roku wędkowałbym w okręgu lubelskim biorąc udział w spiningowych zawodach koła.
Chcę żeby wszystko było zgodne z prawem, więc pytam czy opłacenie składki członkowskiej w lubelskim, okręgowej w dolnośląskim i ewentualnie jednodniowej w lubelskim na czas zawodów, rozwiąże ten "prosty" problem tzn. będę członkiem lubelskiego koła, na codzień będe wędkował na Odrze, w dniu zawodów koła będę mógł w nich uczestniczyć?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej