Nasze PZW > Ogólne

Składka członkowska a składka okręgowa.

(1/2) > >>

michalpjr:
Witam kolegów wędkarzy.
Mam pytanie i jeśli ktoś może mi pomóc to będę wdzięczny.
Nie płaciłem żadnych składek przez kilka lat. Teraz zamierzam powrócić do wędkarstwa ale przy tym chcę zmienić przynależność do koła PZW. Udałem się do miejscowego koła (do którego należałem) po swoją kartę i tam mi powiedzieli że mogę u nich zapłacić wpisowe i składkę członkowską a składkę okręgową już w wybranym przez siebie nowym kole z poza okręgu. Nie wiem czy przypadkiem nie naciągają mnie na dodatkowe koszty więc proszę o pomoc osoby zorientowane w temacie. Nie wiem co w takim wypadku dzieje się z kartą z koła - zabieram ją i oddaję w nowym kole czy pozostaje w tym,w którym zapłacę składkę członkowską.
Pozdrawiam

tomaszokret:
Do MICHALPJR: Trochę nie rozumiem... Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że chcą Cię naciągnąć (o ile dobrze zrozumiałem). Twoja kartoteka jest twoją własnością i możesz domagać się jej wydania w dowolnej chwili. Nie musisz przy tym dokonywać żadnych opłat w tym kole, jeśli zamierzasz przenieść się z kartoteką do innego Koła lub Okręgu. Co więcej - jeśli zapłacisz wpisowe i składkę członkowską w Okręgu A, a składkę na zagospodarowanie w Okręgu B, to nie będziesz mógł korzystać z porozumień Okręgu B, ani łowić w Okręgu A. Klops!

arnie:
j/w Jak zapłacisz składkę członkowska w starym Kole to jesteś na kolejny rok członkiem tego Koła i tego Okręgu. Więc nie daj się w kręcić bo dużo możesz stracić przy korzystaniu z porozumień.

michalpjr:
Dzięki koledzy:) doskonale mnie zrozumieliście i dzięki wam uniknę podwójnego płacenia, bo darmozjady chciały mnie naciągnąć! Niech ten wątek będzie też ostrzeżeniem dla innych, którzy chcą zmienić koło, do którego należą.
Pozdrawiam.

essox_1:
Jeżeli uważasz ,że to są darmozjady to lepiej weź tą swoją kartę członkowską i nie pokazuj się więcej w PZW!!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej