Ochrona środowiska > Ochrona środowiska
rzucanie petow na lowisku
blaberus:
Witam
Wiem, ze swiata nie naprawie ale zbulwersowalo mnie zachowanie pani wyprowadzajacej pieski (haskie) na zbiorniku w Boguszycach.
Palila papieroska i jak skonczyla rzucila na ziemie gaszac butem
Nie lubie lowic wsrod niedopalkow papieroskow
Zwrocilem jej uwage ale poszla i nie podniosla swojego smiecia
Rozumiem ze nie kazdego rodzice nauczyli kultury ale nie zycze sobie rzucania petow na lowisku
Pozdrawiam
tomasz3333:
Nie życzymy sobie petów nie tylko nad wodami, ale i na chodnikach, ulicach i trawnikach.
Panowie wędkarze którzy palą, też powinni mieć słoiczek, czy śmietniczek na pety. Niestety kultura wielu wędkarzy i spacerowiczów jest w wielu przypadkach bardzo niska.
dariuszkrystosiak:
--- Cytat: tomasz3333 w February 04, 2015, 11:23:07 AM ---
Nie życzymy sobie petów nie tylko nad wodami, ale i na chodnikach, ulicach i trawnikach.
Panowie wędkarze którzy palą, też powinni mieć słoiczek, czy śmietniczek na pety. Niestety kultura wielu wędkarzy i spacerowiczów jest w wielu przypadkach bardzo niska.
--- Koniec cytatu ---
Jak siedzę z glizdami to albo wrzucam do ogniska ale w jedno miejsce i zbieram na koniec.
Ale jeśli chodzi o chodniki:
Jakieś 10 lat temu byłem służbowo w Mińsku. Idę sobie ul. Lenina do placu Swobody i palę. No i chciałem peta wyrzucić ale coś mi nie grało, rozglądam się i na chodniku ANI JEDEGO peta, mało tego nie ma żadnego śmiecia ::). Zgasiłem o buta i znalazłem śmietnik. Czy Białorusini to bardziej "kulturnyji narod"?
Jarosław Augustyniak:
--- Cytat: blaberus w September 22, 2014, 20:37:40 PM ---
Witam
Wiem, ze swiata nie naprawie ale zbulwersowalo mnie zachowanie pani wyprowadzajacej pieski (haskie) na zbiorniku w Boguszycach.
Palila papieroska i jak skonczyla rzucila na ziemie gaszac butem
Nie lubie lowic wsrod niedopalkow papieroskow
Zwrocilem jej uwage ale poszla i nie podniosla swojego smiecia
Rozumiem ze nie kazdego rodzice nauczyli kultury ale nie zycze sobie rzucania petow na lowisku
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Ta pani nie była na żadnym łowisku bo zapewne nie jet wędkarzem. Prawo owszem złamała ale to nie ma nic wspólnego z łowiskiem czy wędkarstwem.
tomasz3333:
Nie chodzi tylko o wędkarzy, ale także o spacerowiczów. Niektórzy nie traktują petów jako śmieci. Ot gasi i zostawi. Mało estetyczne, a do tego szkodliwe dla środowiska! Wszak nikotyna to bardzo skuteczna trucizna. Sam widziałem wielu wędkarzy zostawiających pety na swoim miejscu, a potrafili sporo ich spalić, albo wrzucają do wody co jest równie naganne. Straż miejska powinna się przejechać po okolicy za śmieciarzami, ale oni mają tylko fotoradary w głowach. Zwracać to sobie możemy uwagę i mają to w nosie. Stówka mandatu by poprawiła sytuacje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej