Ochrona środowiska > Ochrona środowiska
Gdzie czysta woda na wakacje
fragaria:
Mam problem. Chciałbym spędzić wakacje w Polsce nad czystą wodą. Powiedzmy, że mamy taką gdy wchodzimy "po cycki" i widać stopy plus te małe rybki skubiące po stopach. Jak kiedyś i w moim regionie (Mazowsze). Ostatni raz widziałem taką wodę w rezerwacie Stawy Echo na Roztoczu ale ten region mam już zaliczony (Było zresztą cudownie - relatywnie czyste potoki, fajne szlaki, spotkałem nawet wędkarza na Tanwi :))
Polecicie coś?
fragaria:
No ludzie polecicie coś? No są chyba takie miejsca. Ryb ostatecznie może nie być. I tak być może pojadę bez wędki. Ale gatki chciałbym zamoczyć bez ryzyka dermatologicznego. No i żeby okolica była w miarę fajna. Eeeee?
wb1119:
Byłem przypadkiem nad jeziorem Wiartel, /okolice Rucianego/ bardzo czysta woda
fragaria:
Kilka razy w Zgonie nad Mokrym - okolica faktycznie spoko. Wiadomo Mazury. Odwiedziłem Jegocin - czyste super. Zastanawiam się faktycznie nad Piszem. Dzięki za polecenie. Jakaś fajna baza noclegowa?Bo baba jedzie ze mną i namiot odpada :)
wb1119:
Nad tym jeziorem urzęduje koło warszawskie. Miejscowość Wiartel Mały k/Pisza. Ośrodek prywatny, część domków nówki. Ale dokładnie nie pamiętam jak dojechać. Podaję ci nr telefonu / chyba prezesa Koła/ to myślę, że ci podadzą jak dojechać tlf 22 631 76 58 w. 103
Koło nr 78 Okręg Mazowiecki, zobacz galerię to zobaczysz trochę jeziora. Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej