Nasze PZW > Składki i opłaty

wody nizinne i górskie

(1/2) > >>

dssobek:
Witam.  mam pytanie odnośnie opłacania wód nizinnych i górskich. Pod tabelą z wysokością opłat jednego okręgu znalazłem w informacjach ogólnych taka rzecz "       1.   Uiszczona składka na wody górskie upoważnia również do wędkowania na wodach nizinnych."    Czy to faktycznie tak z tym jest ze wystarczy opłacic wody górskie aby móc łowic również na nizinnych i czy tyczy sie to wszystkich okręgów.

tomaszokret:
Do DSSOBEK - w niektórych Okręgach tak rzeczywiście jest, że opłacenie składki na wodę górską automatycznie otwiera możliwość połowu na wodach nizinnych. O jaki okręg chodzi ci konkretnie?

dssobek:
konkretnie o rzeszowski i własnie nie wiem jak to z nim jest, bo nic nie piszą pod tabelami opłat.

tomaszokret:
Do DSSOBEK - wczytałem się w tabelkę z opłatami... A w zasadzie starałem się wczytać... :-P Nie chciałbym Cię wprowadzić w błąd, ale zdaje mi się, że wygląda to w ten sposób (zakładam, że nie korzystasz z możliwości wniesienia ulgowej składki) - jeśli wniesiesz składkę w wys. 140 zł, wówczas możesz łowić wszędzie, na górskich i nizinnych oraz na zbiornikach. Jeśli wniesiesz składkę w wysokości 110 zł, możesz łowić na wodach górskich i nizinnych, ale z wyłączeniem zbiorników. Jeśli zapłacisz 100 lub mniej, to o wodach górskich możesz zapomnieć... :-P No, chyba że cię w trakcie sezonu coś natchnie, będziesz chciał gdzieś pomuszkować za pstrągiem, to możesz do tej najniższej składki dopłacić 40 zł i możesz również na górskich łowić!

dssobek:
Dzieki wielkie :] bo ja tak patrze na te tabelki ale ni jak nie moge nic z tego policzyc.  A jak mi kobieta ze sklepu gdzie były ceny wywieszone powiedziała orientacyjnie, to jej wyszło ze same nizinne wody beda mnie kosztowały 180 zł (ze zniżkami) i cos mi sie to zdaje nie bardzo :/ Ale pojde i najlepiej bedzie jak ze skarbnikiem bede rozmawiał wkoncu on sie w tym najlepiej oreintuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej