Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: początki z zawodami  (Przeczytany 8025 razy)

mickap500

• Jr. Member
  • **
początki z zawodami
« dnia: January 03, 2017, 09:01:37 AM »
witam szanownych i mysle ze troche bardziej doswiadczonych kolegów moje pytanie dotyczyć bedzie paru kwesti związanych z rozpoczęciem przygody jaką sa zawody spławikowe :
1-od jakich zawodów sie powinno zacząć czy mogę brać udział we wszystkich które są w pobliżu
2-czy zasady (regulamin) obowiązuje na każdych zawodach taki sam
3- jak przedostaje sie na poważniejsze zawody typu Gp. Polski np.i jeżeli jest jakaś kolejność tych zawodów to jaka?
4- i ostatnie może banalne ale jakie musze spełnić minimum sprzetowe zeby uczestniczyć w danych zawodach

k_piotr

• Hero Member
Odp: początki z zawodami
« Odpowiedź #1 dnia: January 03, 2017, 09:49:38 AM »
1 - od zawodów ogólnodostępnych w kołach  - jeśli chodzi o dostępność to już indywidualna sprawa kół - trzeba pytać
2 - nie ale są podobne
3 - jak będziesz dobry to koło Cię popchnie dalej - no chyba że masz znajomości  ;)
4 - wszystko w regulaminie zawodów będzie napisane - zawody najniższego szczebla to zazwyczaj wędka, podbierak i siatka do ryb
boję się, ssr...m

mickap500

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: January 03, 2017, 11:45:40 AM »
krótko zwięzle i na temat o taką odpowiedz m ichodziło dłatego mam ich jeszcze kilka;
1- dotyczy zanęt i tzw. robali jakie ograniczenia w ilościach i na jakim szczeblu zawodów
2- co oznaczają i czy na każdych zawodach się stosuje sygnalizacje a tak dokładniej chodzi mi jak się zachować przy pierwszym sygnale i dalej przy kolejnych co wolno a czego kategorycznie nie

k_piotr

• Hero Member
« Odpowiedź #3 dnia: January 03, 2017, 12:12:18 PM »
1 i 2 - wszystkie informacje są zależne od organizatora i opisane w regulaminie zawodów

ad 2 - z reguły pierwszy sygnał to początek, a drugi koniec tury. Po drugim sygnale masz np: 10-20 minut na zdanie karty startowej - ale wszystko szczegółowo opisane będzie w regulaminie

http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/2558/wiadomosci/25965/pliki/vi_regulamin_zawodow_w_wsdkarstwie_spinningowym.pdf

poczytaj ale na zawodach np. z okazji dnia dziecka regulamin będzie się mieścił w 10 linijkach tekstu z dopiskiem na końcu "zgodnie z RAPR"
boję się, ssr...m

mickap500

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: January 03, 2017, 12:29:25 PM »
troszke mi nie o to chodziło może jestem zbyt ambitny ale interesują mnie zasady na tych zawodach wyższej rangi nie z okazji dnia dziecka bo powiedzmy ze na takich zanęta siatka  podbierak i wedka wystarczą a jak to sie ma na poważniejszych imprezach co jest sprawdzane jak sie tam dostane, prosił bym krotko w paru punktach jak to jest od początku przez co trzeba przejść az do zawodach na najwyższym poziomie 

k_piotr

• Hero Member
« Odpowiedź #5 dnia: January 03, 2017, 13:05:19 PM »
boję się, ssr...m

mickap500

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: January 03, 2017, 15:15:37 PM »
Dzięki właśnie o to chodziło zabieram się za studiowanie

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.