Nasze PZW > Składki i opłaty

Apel o zaprzestanie pobierania opłat za 2020 rok

(1/2) > >>

yamaha44:
Witam
Kiedy PZW zawiesi pobieranie składek !? Jest obowiązek pozostawania w domach a nie wyjeżdżanie nad wodę w celu wędkowania ! Rekreacja jest zawieszona dla dobra wszystkich Polaków !!! Jak można pobierać opłaty za coś z czego nie można korzystać ( nie powinno się ) - jak na teraz bezterminowo !!!! Pazerstwo PZW przekracza wszelkie granice !!! Taką postawą PZW przyczynia się do pogarszania sytuacji w kraju - takim postępowaniem PZW narusza zalecenia kierowanych przez nasz rząd do wszystkich Polaków!!!

wb1119:
Po co ten hałas, przecież nie musisz płacić. Przecież masz czas do końca kwietnia z opłatą członkowską, a być może będzie przedłużone do końca maja. Zezwolenie wykupujesz kiedy chcesz.

witekkk:
Jak to po co hałas?
Zapłaciłem, chcę łowić, łowić nie mogę, co w tym jest niezrozumiałego? Jak brać kasę to OK, jak coś dać to już BE?

jakubk:
Uważam, że z powodu zaistniałej sytuacji, która w sumie nie wiadomo kiedy się skończy (kiedy będzie można jechać na ryby) PZW powinien coś dla wędkarzy zrobić. Rozumiem, że nikt nie mógł przewidzieć tego co się stało ale dlaczego mamy być średnio 300 zł w plecy. Jak Związkowi zależy na wędkarzach, a nie na kasie to powinien coś wymyślić, żeby wszyscy byli zadowoleni.
Wg. mnie chyba najprościej to podjąć uchwałę, że składki wpłacone w 2020 roku będą honorowane w 2021r.

wb1119:
Tylko, mały problem. Okręgi muszą płacić za dzierżawę wód, zarybiać zgodnie z umową, nie są z tego zwolnione.
Opłacanie zezwoleń nie jest obowiązkowe.
Też jestem wkurzony, ale trzeba czekać. Może pisać listy jeden drugiego, a w nich co się myśli o tym zakazie, mają w/g nowej tarczy antywirusowej otwierać listy prywatne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej