Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: zanęta okoń  (Przeczytany 654 razy)

kajmak

• Newbie
  • *
zanęta okoń
« dnia: May 16, 2010, 17:30:04 PM »
Witam :)
Za tydzień wybieram się na zawody spławikowe. Kiedyś przez przypadek słyszałem rozmowę dwóch wędkarzy rozrabiających zanęte na J.Mędzybrodzkim:
-Jak dasz dużo melasy to będzie b.słodkie i podejdzie ci sam okoń...
-Właśnie o to mi chodzi
I teraz, czy to jest prawda? Ktoś to sprawdzał? Dopytuje sie ponieważ w stawie na którym bedą rozgrywane zawody jest dużo ładnego okonia... Tylko boję się tego, że np. podejdą same 5cm okonki... albo czy ta zanęta ma szansę/przyciągnie biała rybe(płoć, jaź, leszcz, może karaś lub linek...) ?
Na tym stawie trzeba trafić z zanętą a niestety nie mogę sprawdzić tego wcześniej bo po prostu nie opłaciłem tego łowiska. Chyba, że olać okonie i dodać coś typowo płociowo/leszczowego itp...
Proszę o waszę sugestię :)
Jeszcze postaram się przybliżyć wam łowisko...
Dno mulaste, piaszczyste.... Dość głębokie np. na bacie 6 mam 4 może 5 metrów głębokości.
W stawie jest dość dużo ładnych ryb... to co napisałem wyżej... oraz karpiki(ostatnio zatybiali) i ładne amury w sumie to występuję tam większość gatunków ryb, ładnych ryb :) Jeszcze taka ciekawostka... staw zwie się Żwirownią w Kobiernicach :)

pozdrawiam Piotek :)

arnie

• Opiekunowie prezentacji
  • Hero Member
zanęta okoń
« Odpowiedź #1 dnia: May 17, 2010, 14:57:55 PM »
ja bym olał okonie i szykował zanęte płociową lub leszczową, poza tym zastosowanie jokersa z pewnościa poprawi i brania białoryby jak i ściągnie okonie.

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.