Dzieci i młodzież > Przepisy PZW
Kurs instruktora wędkarstwa młodzieżowego
(1/1)
esox:
Na czym polega kurs na instruktora wędkarstwa młodzieżowego,jakie trzeba spełniać kryteria i co po takim kursie mogę?Czy ktoś mi odpowie na te pytania?
arnie:
należy pracowac aktywnie z młodzieżą i przejść szkolenie. popytaj w okręgu kiedy są organizowane.
senior9:
Byłem Opiekunem Sekcji Młodzieżowej Koła, następnie Instruktorem Szkolenia Młodzieży Wędkarskiej, a od maja br jestem Inspektorem Szkolenia Młodzieży Wędkarskiej i taka jest właśnie kolej rzeczy.
Zacznij od zgłoszenie w swoim Kole chęci pracy z dziećmi. Prezes Zarządu Koła przyjmie Twoją inicjatywę z radością bo jest to inicjatywa naprawdę chwalebna. Jeżeli w Waszym Kole działa już Opiekun to Ty będziesz drugim i pracy dla Was obu nie zabraknie. Zarządy Okręgów kładą coraz większy nacisk na pracę Kół z dziećmi i młodzieżą,dostarczają materiały na ten temat i oceniają naszą pracę na Zebraniach Sprawozdawczych Kół i np na zawodach okręgowych. Pełniąc funkcję Opiekuna nie musisz koniecznie być członkien Zarządu Koła.
Jeżeli będziesz chciał więcej szczegółów to odezwij się na forum.
essox_1:
Owego czasu ,wspólnie z kolegą braliśmy udział w szkoleniu na instruktora wędkarstwa młodzieżowego.
Szkolenie odbyło się w lokalu Zarządu Okręgu, do którego obaj należymy .Po zakończeniu szkolenia
mięliśmy otrzymać odpowiednie certyfikaty upoważniające nas do pracy z dziećmi . Certyfikatów nie ma
do tej pory a to z powodu nieuregulowanej prawnie inerpretacji przepisów o pedofilstwie.To znaczy kto
powinien wydać decyzję czy kandydat na istruktora "jest zdrowy".
Nawigacja
Idź do wersji pełnej