Dzieci i młodzież > Przepisy PZW

Polow na dwie wedki

(1/1)

golbat2768:
mam pytanie jezeli skonczylem juz szesnascie lat to moge lowic na dwie wedki jezelio mam oplacona tylko skladke mlodzierzowa czy musze placic jakies inne skladki??

qusor:
Moim zdaniem to że ukończyłeś 16 lat nie oznacza że możesz łowić na 2 wędki...nie wiem jak jest w twoim okręgu(kole) ale są pewne przepisy do danego odcinka(miejsca) gdzie taki połów jest dozwolony do których trzeba się stosować...ale z drugiej strony jak nie jest zabroniony połów na 2 wędki to raczej możesz na nie łowić...no ale nie jestem pewien poczekajmy jeszcze na inne odpowiedzi

gustav665:
Filarowski DawidMoim zdaniem to że ukończyłeś 16 lat nie oznacza że możesz łowić na 2 wędki...nie wiem jak jest w twoim okręgu(kole) ale są pewne przepisy do danego odcinka(miejsca) gdzie taki połów jest dozwolony do których trzeba się stosować...ale z drugiej strony jak nie jest zabroniony połów na 2 wędki to raczej możesz na nie łowić...no ale nie jestem pewien poczekajmy jeszcze na inne odpowiedzi
ja tam od 14 roku zycia lowie na 2 wedki

arnie:
możesz wędkować na 2 wędki metoda spławikowo-gruntową od pierwszego roku życia :) jeżeli tylko masz wykupione składki członkowskie. Do 14 lat wędkujesz zawsze pod opieką, a potem musisz mieć kartę wędkarską i nadal wędkujesz na dwie wędki.

arnie:
RAPR §1 pkt.5

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej