Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: zapytanie do osób z koła FART w Lublinie  (Przeczytany 16825 razy)

tatoswinka

• Newbie
  • *
zapytanie do osób z koła FART w Lublinie
« dnia: July 11, 2018, 06:24:23 AM »
Witam wszystkich.
Mam pytanie do osób z koła FART Lublin. Grubo ponad 20 lat temu zdawałem egzamin w Waszym kole i otrzymałem kartę wędkarską. W zeszłym roku na jednym z jezior mazurskich miałem drobne zdarzenie z łódką i część sprzętu razem z kartą zanurkowały. Jaka byłaby możliwość zrobienia duplikatu? Z kim się kontaktować? Pozdrawiam.
Robert

citi

• Full Member
Odp: zapytanie do osób z koła FART w Lublinie
« Odpowiedź #1 dnia: July 16, 2018, 04:33:48 AM »
kto wydał kartę? Starosta czy Prezydent? Do nich się udaj po duplikat karty. Sprawdzą czy nie masz zatrzymanych uprawnień przez PSR i wydadzą.

henryk_p

• Hero Member
« Odpowiedź #2 dnia: July 16, 2018, 21:07:43 PM »
Kol.tatoswinka Karta Wędkarska jest dokumentem państwowym i wydawana przez Urząd Administracji Państwowej dla danego miejsca zamieszkania a Koła PZW mają tylko uprawnienia do prowadzenia egzaminów i rola ich w tym momencie się kończy.W twoim przypadku tylko Starostwo Powiatowe,Urząd Dzielnicowy może wydać duplikat Karty Wędkarskiej w zależności od miejsca zamieszkania.

anna28

• Full Member
« Odpowiedź #3 dnia: March 01, 2023, 14:06:46 PM »
Proces otrzymania duplikatu karty wędkarskiej może się różnić w zależności od koła PZW, jednak zazwyczaj wymaga on uiszczenia opłaty i przedstawienia odpowiedniej dokumentacji.  pamiętaj o tym.

« Ostatnia zmiana: March 02, 2023, 14:35:49 PM wysłana przez anna28 »

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.