Nasze PZW > Składki i opłaty

Diety i składki

(1/2) > >>

henryk_p:
W dniu dzisiejszym posiedzenie ZO na 15 członków obecnych 14 i głosowanie nad rezygnacją w 2023 r. diet "co nam zafundował XXXII zjazd oraz ZG uchwałą z 24.09.2023' ile to wynosi to pytajcie swoich działaczy w swoim macierzystym okręgu/a jest o co pytać/.Już wiem mamy Prezesa który nie startował w wyborach dla kasy a czuje się społecznikiem. To teraz wyniki głosowania 4 za wnioskiem 10 przeciw mój Prezes mimo dużych strat finansowych był za rezygnacja z diet w 2023r. Nareszcie mam Prezesa ZO dla którego warto pracować dla dobra wędkarzy Okręgu Wałbrzych.
   To co opisałem było 25.10.2022r.
 Z wędkarskim pozdrowieniem Henryk Pokrzywa.

Niedługo na temat diet w PZW muszę uzbierać trochę materiałów aby nie pisać po próżnicy.

ppiotr:
Duży problem jest w wtym, że szczegółowe informacje finansowe są dostąpne tylko dla wąskiej grupy działaczy. Na stronach okręgowych powinna być co miesiąc publikowana szczgółowa inormacja finansowa   i zsumowanie roczne wydatków i wpływów do końca stycznia kolejego roku szczegółowo: diety, wynagrodzenia, utrzymanie biura, samochodów itp. Wszystko co miesiąc na stronie okręgowej każdego okręgu!!!

tkorzen:
Jakie jest uzasadnienie pozbawienia emerytów i rencistów po 65 roku życia dla mężczyzn i 60 roku życia dla kobiet zniżki w opłacie składki członkowskiej? Zastanawiam się, czy działacze PZW nie zrobili sobie intratnego interesu pozbawiając emerytów nabytego prawa.

kajko521:
Zaczął sie nowy rok 2023, nadszedł czas opłacania składek na nowy sezon i brać wędkarska przeżyła szok.
Władze naszego Związku zafundowały nam szeregowym wędkarzom podwyżki składek w wysokości 30-50%. Przez internet przelewa się fala krytyki, wielu wędkarzy deklaruje zaprzestanie opłacania składek,
inni w niewybredny sposób przedstawiają  swój punkt widzenia na działalność związku.
Oliwy do ognia dolewają informacje o podwyżkach wynagrodzeń które zafundował sobie ZG PZW.
Trudno się dziwić rozżaleniu wędkarzy, ja osobiście mam zapłacić jako emeryt z 58 letnim stażem w PZW,  410 pln a nad wodę pojadę może 2-3 razy w miesiącu (Ryb z zasady nie zabieram).W tej sytuacji coraz bardziej zastanawiam się nad rezygnacją z wędkarstwa, lub korzystania z łowisk komercyjnych.
W tej sytuacji zaszokowany jestem treściami które się pojawiają na tym forum - czytając wpisy można odnieść wrażenie że wszystko jest w najlepszym porzędku, działalność PZW to przykład perfekcyjnego działania dla dobra członków a Zarząd Główny dniem i nocą haruje w pocie czoła żeby spełnić każde marzenie wędkarzy o rybnych wodach i rekordowych okazach w nich pływających.
Patrząc na szarą skrzeczącą  rzeczywistość która nas otacza, zastanawiam się kiedy dotrze to do decydentów w PZW, kiedy obudzą się z błogiego snu i staną twardo na nogach.
Zachęcam wszystkich kolegów do wyrażania swoich opinii, pokażmy decydentom, że ich postępowanie nie ma akceptacji nas - szeregowych wędkarzy.
Nie bądźmy baranami które można golić do gołej skóry.

zorza:
Nie wiem na ile jest to prawdą ale w internecie pojawia się coraz więcej filmów przedstawiających na co idą nasze składki.
- Należy wyszukać interesujący nas KRS danego okręgu https://ekrs.ms.gov.pl/web/wyszukiwarka-krs/strona-glowna/index.html
- Po numerze KRS można pobrać sprawozdanie z poprzednich lat https://ekrs.ms.gov.pl/rdf/pd/search_df
- w przeglądarce sprawozdań jest wszystko czarno na białym https://e-sprawozdania.mf.gov.pl/ap/#/step2-edit-upload

Według autorów filmów na zarybianie z naszych składek idzie średnio 3%.
Zainteresowani mogą sami sprawdzić korzystając z powyższych linków 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej