Dzieci i młodzież > Ogólne

Rower elektryczny - za i przeciw

(1/1)

pablo35:
W sensie, miałby to być rower ze wspomaganiem elektrycznym. Taki do jazdy na co dzień, na ryby itd. Trasy do 30 km maksymalnie. Zastanawiam się jaki wybrać... Możecie polecić coś w tym zakresie?

jankps:
Rzeczywiście dostrzegam pewną tendencję wzrostową w przypadku rowerów elektrycznych. Wiele osób, które do tej pory nie jeździło rowerami, z różnych względów, przesiadło się na rowery elektryczne i jeżdżą po ścieżkach rowerowych, co jest moim zdaniem bardzo dobrym zjawiskiem, bo odciążają drogi publiczne. Fakt, że ścieżki rowerowe są zwykle wykorzystywane od wiosny do jesieni, zimą raczej nikt nie jeździ, ale moim zdaniem i tak powinniśmy w to inwestowąć.
Co do rowerów elektrycznych, to dobrej klasy sprzęt zaczyna się od około 5 tys zł.
Duży wybór tego typu sprzętu mają tutaj: https://www.dadelo.pl/

moczykij28:
Mnie też to kusi. Lubię jeździć po górach i takie wspomaganie (zwłaszcza pod górkę :D) czasem by się przydało. Na pewno w przypadku dłuższych i bardziej wymagających tras.

arkoreks:
Ja nie jestem przekonany  :-\ w cenie dobrego rowera elektrycznego kupisz średni używany samochód. Poza tym nie do końca przekonuje mnie kupowanie rowera ze wspomaganiem, trochę do tego podchodzę jak do automatycznej skrzyni biegów - niby jadę/prowadzę, ale sprzęt wykonuje za mnie połowę roboty  :P

julia563:
coś w tym jest niestety, elektryk pozbawia nas pewnej radości z jazdy na rowerze :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej