Dzieci i młodzież > Ogólne

Grillowanie ryb

(1/2) > >>

pablo35:
Grillowanie to chyba jedna z lepszych opcji na obróbkę termiczną ryb. Macie jakieś swoje sprawdzone przepisy :) ?? Na rybę z grilla?

Kolejna sprawa, to na czym grillujecie? Brykiet? Węgiel drzewny? Gaz?

jankps:

--- Cytat: pablo35 w March 18, 2018, 10:12:41 AM ---
Grillowanie to chyba jedna z lepszych opcji na obróbkę termiczną ryb. Macie jakieś swoje sprawdzone przepisy :) ?? Na rybę z grilla?

Kolejna sprawa, to na czym grillujecie? Brykiet? Węgiel drzewny? Gaz?

--- Koniec cytatu ---

Jeśli masz fundusze to zdecydowanie lepiej jest kupić sobie grill gazowy:
większa wygoda użytkowania
lepsza wydajność
smaczniejsze jedzenie
no i potrawy grillowane w ten sposób nie są niezdrowe.

Poczytaj sobie o grillach od firmy Royal. Tutaj więcej info: https://royal-poland.pl/grill-wedzarnia

martabe7:
Dla mnie grillowanie na wszystkim, tylko nie na gazie. Brykiet wg mnie fajnie podbija smak.
Jeśli chodzi o przepis, to polecam najpierw na folię wyłożyć masło z niewielką ilością oleju i przyprawami (to już do smaku). Zawinąć w rulonik i do lodówki na 15 min. Potem rybę (w tym wypadku najlepiej filet) położyć na folii aluminiowej i na to plasterek wcześniej przygotowanego masła. No i do podania oczywiście cytryna.  :D

citi:

--- Cytat: martabe7 w March 26, 2018, 09:50:41 AM ---
Dla mnie grillowanie na wszystkim, tylko nie na gazie. Brykiet wg mnie fajnie podbija smak.

--- Koniec cytatu ---

Owijasz wióry z beczki po whiskey (ew inne wióry z których można zrobić ognisko lub wędzić) w folię aluminiową, nakłuwasz wrzucasz na ruszt grilla gazowego i aromat podbija smak bez powodowania nadmiernego smogu :)
Grill gazowy łatwiej rozpalisz, a jak masz w nim palniki możesz zrobić np sos w garnku czy ugotujesz wodę na herbatę... albo podsmażysz rybę na patelni by ją potem dogrillować.

kartel:
Jakoś osobiście nie przepadam za jedzeniem ryb, tym bardziej grillowanych. Chyba dziwny ze mnie wędkarz :DDD

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej