Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Badania lekarskie a zawody na szczeblu koła.  (Przeczytany 36381 razy)

kichote

• Jr. Member
  • **
Odp: Badania lekarskie a zawody na szczeblu koła.
« Odpowiedź #15 dnia: February 16, 2017, 04:30:56 AM »
C.D.
Tak to się robi, Panowie. Najpierw "szczerze" zachęca do współpracy(patrz: tekst na stronie głównej koła), a gdy praca okazuje się rzeczywistą i na dodatek efektywną...uuuu niedobrze, wychodzisz przed szereg kolego i za to dostajesz" kopa między nogi" coby bolało i można się było pośmiać. Tak mnie wyleczono z pracy z młodzieżą: uzgodniłem ze skarbnikiem zakupy sprzętu szkoleniowego dla młodzieży na konto koła. W dniu zakupów jeszcze raz zadzwoniłem i uzyskałem potwierdzenie dla akceptacji zarządu, prezesa, i nagrałem rozmowę, pomny dawniejszych spraw. Skarbnik był jedynym dostępnym dla mnie członkiem zarządu władnym w sprawach finansowych nie dużego kalibru. Prezes nie udostępnia powszechnie swego telefonu, zebrania nie było dłuższy czas, Czas naglił, dokonałem zakupu

kichote

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: February 16, 2017, 04:46:30 AM »
C.D.
I jakoś mocno nie byłem zdziwiony, gdy odmówiono uznania faktur. Nota bene, pobrano jedną z nich, wartościowszą, bezprawnie z miejscowego, zaprzyjaźnionego sklepu i trzymano ok 3-4 tygodni.Ciekawe metody pracy. Zdziwiony nie byłem, za to zdenerwowałem się mocno, gdyż na tydzień przed Wielkanocą znacząco uszczupliłem swoje środki.                                                                                                           

O roszadach w składzie komisji rewizyjnej nie chce mi się pisać, ale schemat ten sam.

Obecnie czekamy na zebranie wyborcze, terminu ciągle nie znamy, za to ustalono termin "wycieczki nad morze".
P.S. Jest już termin zebrania- 5 marca, ogłoszony po publikacji posta.
« Ostatnia zmiana: February 18, 2017, 16:34:42 PM wysłana przez kichote »

henryk_p

• Hero Member
« Odpowiedź #17 dnia: February 17, 2017, 20:15:51 PM »
Kolego "kichote"czytam twoje wpisy na forum chciałbym dodać swój komentarz jeśli chodzi o sport na szczeblu koła;przeglądając stronę internetową koła do którego należysz to wygląda że koło jest w epoce kamienia łupanego mimo że do stolicy jest na rzut beretem.Jeśli chodzi o odpowiedzi na twoje trzy pytania można uzyskać odpowiedz w Zasadach Organizacji Sportu Wędkarskiego część II w Rozdz. 2.2.1 określone jest dokładnie kto może startować w Mistrzostwach Koła.Pytanie pierwsze-zaświadczenia o stanie zdrowia absolutnie nie ale zaświadczenia lekarskiego na uprawianie sportu wędkarskiego to tak pod warunkiem że dotyczy to wszystkich zawodników.Pytanie drugie-jeśli nie macie ubezpieczenia zbiorowego zawartego przez okręg lub przez koło to zdrowy rozsądek nakazuje aby koło ubezpieczało swoje imprezy sportowe podając na odprawie nr. ubezpieczenia i w ramach startowego pobierać opłatę.Pytanie trzecie-odpowiedz w Zasadach Organizacji Sp.Węd.część II w rozdz.5.24,5.25 oraz 2.3.pkt.f,i.   

wb1119

• Hero Member
« Odpowiedź #18 dnia: February 17, 2017, 21:43:00 PM »
Henryk, okręg ma wykupione ubezpieczenie na określona liczbę osób /nie pamiętam ile/ jednorazowo biorących udział w imprezach sportowo-turystycznych. Po drugie podałem kichote do kogo ma się zwrócić, ale on nie chce z tego skorzystać, woli tutaj pisać.   My możemy poczytać i napisać swoją opinię, ale on powinien zainteresować V-ce Prezesa okręgu d/s sportu.

henryk_p

• Hero Member
« Odpowiedź #19 dnia: February 17, 2017, 21:54:06 PM »
W moim okręgu ubezpieczenie dla każdego kto opłaci składkę członkowską a kolega "kichote"ma problem z samym sobą bo jest perfekcjonistą i wydaje się że wszyscy są nieudacznikami a rady które nie będą po jego myśli są złe.

kichote

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: February 18, 2017, 20:13:26 PM »
Podsumowując 9 miesięczną dyskusję, sam odpowiem na postawione pytania w sposób bezpośredni.  Oto co nam się urodziło:

1. czy w celu uczestnictwa w zawodach kołowych wymagane jest posiadanie  zaświadczenia lekarskiego o stanie zdrowia zawodnika?

Odp. - NIE, na szczeblu koła nie ma żadnych określonych wymogów w tym zakresie.

2. czy zawody kołowe są obowiązkowo ubezpieczane w jakikolwiek sposób?

Odp. - POWINNY BYĆ.

3. czy zasadne było wymaganie wadium w wysokości 150pln za złożenie protestu?

Odp. - NIE,  wniesienie, zgłoszenie protestu jest wolne od wpłaty wadium. Co innego odwołanie od decyzji, w sprawie protestu, pierwszej instancji(głównej komisji sędziowskiej), a kierowane do sędziego głównego. Swoją drogą, na poziomie koła to brzmi...majestatycznie?

I w reszcie: STATUT PZW § 13
Członek Związku, z ograniczeniami wynikającymi z ustawy Prawo o stowarzyszeniach, ma
prawo:

4) korzystać ze wszystkich urządzeń i rodzajów działalności Związku na zasadach
określonych przez władze Związku;
i tu ZOWSK:
2.2.1. Mistrzostwa Koła i Klubu.
Prawo startu w zawodach o mistrzostwo koła i klubu we wszystkich dyscyplinach mają
wszyscy członkowie koła i klubu.

Z dedykacją dla: kapitana sportowego, żądającego świadectwa lekarskiego, a ubiegającego się o laury do złotej odznaki ; Pani sędziny, żądającej wadium; zarządu łamiącego prawo, nagminnie.

kichote

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: February 18, 2017, 20:23:38 PM »
przeglądając stronę internetową koła do którego należysz to wygląda że koło jest w epoce kamienia łupanego mimo że do stolicy jest na rzut beretem.

Strona nie gorsza od średniej w OM, jest administrowana i redagowana według odgórnych instrukcji, próżno szukać fajerwerków. Ale brak publikowania oficjalnych protokołów z rozegranych zawodów jest symptomatyczny i posiada co najmniej dwa dna.

kichote

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: February 18, 2017, 20:45:12 PM »
... a kolega "kichote"ma problem z samym sobą bo jest perfekcjonistą i wydaje się że wszyscy są nieudacznikami a rady które nie będą po jego myśli są złe.

Rys psychologiczny Don Kichote jest powszechnie znany, a mój pozostanie skomplikowaną zagadką, mam nadzieję.
 Większość z nas stara się, aby we własnym domu wszystko wyglądało i było perfekcyjne. Wiele osób i przez długi czas musi pracować z wysiłkiem w celu zbudowania dobrej MARKI, a zepsuć ją to moment.
 Które rady uważam za "złe"? Z V-ce Prezesem rozmawiałem 2,5 roku temu. Nie podjął rękawicy sprowadzając problemy na poziom "słowo v/s słowo".

Nigdy nie twierdziłem i nie stwierdzę, że "wszyscy są nieudacznikami", ale tam gdzie obserwuję niezmienną sytuację od lat to "ręce opadają", a klaskać "trzeba". Każdemu zdarzy się błąd, ale tkwienie w nim i bezrefleksyjne powielanie to nic dobrego.
« Ostatnia zmiana: February 18, 2017, 21:28:06 PM wysłana przez kichote »

buzz

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: September 26, 2017, 12:07:03 PM »
Odpowiedzcie, proszę, mojemu kapitanowi sportowemu, który z upoważnienia organizatora(zarządu) postawił wyłącznie dla mnie dodatkowe wymaganie i w rezultacie nie dopuścił mnie do startu w zawodach:

1. czy w celu uczestnictwa w zawodach kołowych wymagane jest posiadanie  zaświadczenia lekarskiego o stanie zdrowia zawodnika?

2. czy zawody kołowe są obowiązkowo ubezpieczane w jakikolwiek sposób?

3. czy zasadne było wymaganie wadium w wysokości 150pln za złożenie protestu?

może trochę późno,ale:

1. nie ma takich wymagań na poziomie koła, chyba ze była wcześniej do tego stosowana uchwała, jesli nie po temacie

2. zależy, generalnie koła korzyustają z ubezpieczenia wędkarzy które wnosi sie w postaci składki

3. Nie ma zasadności - jesli chodzi o badania lekarskie - to wymysł sędziego, to sie nadaje do kolegim sędziów i skarga do Warszawy, jesli to nie pomoże.

arkoreks

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: May 23, 2023, 14:58:23 PM »
przeglądając stronę internetową koła do którego należysz to wygląda że koło jest w epoce kamienia łupanego mimo że do stolicy jest na rzut beretem.

Strona nie gorsza od średniej w OM, jest administrowana i redagowana według odgórnych instrukcji, próżno szukać fajerwerków. Ale brak publikowania oficjalnych protokołów z rozegranych zawodów jest symptomatyczny i posiada co najmniej dwa dna.

O super, bardzo przydatna informacja, wiele osób szukało i chyba ciężko było znaleźć takie informacje

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.