Sport > Sport kwalifikowany
Terminarz Spinningowego GP 2017r.
jasiek_dybczak:
Witam serdecznie. Właśnie przeczytałem aktualizację terminarza zawodów na 2017r. i bardzo zdziwiłem się przesunięciem Zawodów organizowanych przez Okręg Olsztyn. Nie chodzi nawet o sam fakt przesunięcia tych zawodów (chociaż po to wydaje mi się ustalany jest ten terminarz, aby każdy mógł dopasować sobie swoje plany) ale o termin na jaki zostały one przesunięte. Wydaje mi się, że ustalenie terminu na 16-18 czerwca jest zwyczajnym niedopatrzeniem. Termin ten to kolejny długi weekend po zawodach o Puchar Sanu. 15 czerwca jest bowiem Boże Ciało. Myślę, i mam nadzieję, że jest to jedynie niedopatrzenie, i że skoro termin zostaje przesunięty ze względu na "Predatora" to zostanie on ustalony w bardziej korzystnym terminie (np. 23-25 czerwca) Pozdrawiam serdecznie- Jan Dybczak ;)
arnie:
najgorsze jest to że wszyscy zaczynając od ZG przesuwają terminy, zamiast w końcu raz a dobrze je ustalić w listopadzie
raf7:
Hej Janek.
Właśnie się zorientowałem, że przesunęli ten termin i muszę odwoływać swoje rodzinne plany (zapłacone zaliczki szlag trafi). Nie sądzę, żeby się ten termin udało jeszcze raz przesunąć - to już nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz mamy niestety taką sytuację, że nikt się z zawodnikami nie liczy i nie zastanawia jakie ta zmiana niesie konsekwencje i czy wszystkim pasuje. "Zabranie" dwóch długich weekendów, to chyba trochę za dużo...
Pozdrawiam
Rafał Kubicki
raf7:
A poza tym, co oznacza w takim razie zapis :
Terminarz Imprez Międzynarodowych i Krajowych na 2017 rok zatwierdzony został Uchwałą Prezydium ZG PZW Nr 163 z dnia 25.11.2016 roku.
skoro w dniu 16.02.2017 zostaje on (terminarz) po raz kolejny zmieniony ?!
Czy takich zmian nie powinno również zatwierdzać Prezydium kolejną uchwałą? Skoro nie, to po co ten pierwszy terminarz jest przez nich zatwierdzany, jeśli później można go dowolnie zmieniać ? Co w takim razie jest zatwierdzane Uchwałą Prezydium (wg mnie najistotniejszym elementem Terminarza są właśnie terminy) ?
A tak wygląda na to, że zatwierdzeniu podlegają głównie kolory użytych czcionek....
Pozdrawiam
Rafał Kubicki
aras_as:
Panowie, po pierwsze wstępnie terminy i miejsca ustalał były trener kadry Andrzej Leśnik. Obecnie funkcje tą zajął Sławek Kubasiewicz i pierwsze czym się zajął to sprawdza bazy czyli, dostępność noclegów i dopasowanie terminów do zawodów światowych. To że dochodzi do zmian teraz to chyba lepiej niż jak to było w poprzednich sezonach gdy np. Okręg Toruń zrezygnował z rozgrywania zawodów GP, przyjął to na siebie okręg Opole by po kilku dniach zrezygnować, aż w końcu przyjął okręg Kraków, o zmianie terminu nie wspominając, a no i oczywiście wszystko już w trakcie trwającego sezonu...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej