Metody połowu - rady, porady, sprzęt, zanęty, przynęty > Morska

U S T AWA z dnia 19 grudnia 2014 r. o rybołówstwie morskim

(1/2) > >>

Jarosław Augustyniak:
Szanowny ZG PZW, Panie Rzeczniku! Byliście zaproszeni do konsultacji i braliście w nich udział. Dla czego nawet nie poinformowaliście tu nas o pracach nad nowym brzmienie ustawy, bo o zasięgnięciu naszej opinii nie wspomnę? Prosimy o szczere wyjaśnienia, bo dokumenty PZW dotyczące tej sprawy są dostępne w necie i nie ukrywam, że dają one nam wędkarzom morskim sporo do myślenia.

robinsonck:
Ja też chcę szczegółowych wyjaśnień na ten temat!!!!! Wszystko zrobione zostało cichaczem!!!!! Teraz tylko Prezydent może niedopuścić do uchwalenia tego w mojej ocenie bandyckiego dla własnych obywateli prawa. Zabija się nie tylko sektor rybołówstwa ale również część turystyczną. Nie wynajmę już kwatery na kilka dni, nie pójdę do sklepu itp!!!!!! BO BDZIE TO JUŻ DLA MNIE ZA DROGIE  NIEOPŁACALNE!!!!  Kraje skandynawskie mają gdzieś takie ograniczenia!!! jak wiec będzie to traktowane jak z tamtej strefy przywiozę sobie ryby?????? Tak dla mnie osobiście to zabijanie polskiej racji stanu!!!!! działanie wbrew własnemu krajowi, działanie wbrew konstytucji!!!!!!
Na dodatek wielu z nas jest również namiętnymi grzybiarzami, a obecna władza chce również PO cichu zmienić konstytucję tak aby móc sprzedać lasy państwowe!!!!!!! TERAZ TO JUŻ PO ZAORANIU POLSKIEGO PRZEMYSŁU CHCE SIĘ ZNISZCZYĆ TO CO MILIONY Z NAS CIESZY CZYLI NASZE WRĘCZ NARODOWE HOBBY!!!!!

Kochani koledzy wędkarze!!!!! jest nas wiele milionów czyli wielka siła w czasie wyborów!!!! Nie dajmy się sprzedać !!!!!!!! tak to apel i prośba!!! Wszystko już niemal zostało sprzedane za bezcen więc nie dajmy zniszczyć chociaż naszych zasobów naturalnych!!!!!
Pozdrawiam!

sabotka:
No właśnie, panie Rzeczniku. Ja także jestem ciekawy, co motywowało Komisję Morską ZG PZW m.in. do posstulowania wprowadzeniu zakazu łowienia w pionie na morzu, żeby zostać tylko przy tym jednym szkodliwym dla wędkarzy postulacie. O innych sprawach też bardzo chętnie bym poczytał, np o tym dlaczego na wędkarzy morskich (w tym drobne firmy turystyczne) zwalono ciężar wnoszenia liczonych w tysiącach złotych opłat armatorskich...?

PS - znamienne że o zakulisowych działaniach Związku dowoadujemy się z publikacji w niezależnych gazetach wędkarskich. Okrzyczane zmiany w WW mające zbliżyć je do ludzi okazały się zaledwie zmianą kroju liter i kolorów a  polityka wstydliwego ukrywania brudów pozostała bez zmian. Mdli mnie gdy pomyślę że wiele lat prenumerowałem ten biuletyn partyjny.

robinsonck:

--- Cytat: sabotka w January 26, 2015, 20:36:38 PM ---
No właśnie, panie Rzeczniku. Ja także jestem ciekawy, co motywowało Komisję Morską ZG PZW m.in. do posstulowania wprowadzeniu zakazu łowienia w pionie na morzu, żeby zostać tylko przy tym jednym szkodliwym dla wędkarzy postulacie. O innych sprawach też bardzo chętnie bym poczytał, np o tym dlaczego na wędkarzy morskich (w tym drobne firmy turystyczne) zwalono ciężar wnoszenia liczonych w tysiącach złotych opłat armatorskich...?

PS - znamienne że o zakulisowych działaniach Związku dowoadujemy się z publikacji w niezależnych gazetach wędkarskich. Okrzyczane zmiany w WW mające zbliżyć je do ludzi okazały się zaledwie zmianą kroju liter i kolorów a  polityka wstydliwego ukrywania brudów pozostała bez zmian. Mdli mnie gdy pomyślę że wiele lat prenumerowałem ten biuletyn partyjny.

--- Koniec cytatu ---

Popieram Cię i chcę dodać zmodyfikowany cytat z klasyka Siary z filmu KILER : "Posłowie i PZW ucinają kurze złote jaja!"
A skandynawowie się cieszą!!!! Oni nie robią sobie głupich ograniczeń!!! i dodam przykład Holandii, 10 godzin rejsu kosztuje 45Euro i łowisz do woli na Morzu Północnym!!!!! do tego zwykła karta wędkarska na wody śródlądowe kosztuje 30Euro na całą holandię!!!! U nas płacimy 171!!!! O CO TU CHODZI???????? Trudno zrozumieć!
Pozdrawiam.

Jarosław Augustyniak:

--- Cytat: robinsonck w January 26, 2015, 20:27:59 PM ---
Ja też chcę szczegółowych wyjaśnień na ten temat!!!!! Wszystko zrobione zostało cichaczem!!!!! Teraz tylko Prezydent może niedopuścić do uchwalenia tego w mojej ocenie bandyckiego dla własnych obywateli prawa.
--- Koniec cytatu ---

Podpisał szybciej niż my dostaliśmy odpowiedź.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej