Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Ścieki płyną do Odry  (Przeczytany 3913 razy)

pietrasek

• Newbie
  • *
Ścieki płyną do Odry
« dnia: January 16, 2018, 22:41:42 PM »
Kochani, dzisiaj będąc na rekonesansie przedsezonowym na Niskich Łąkach (ul. Na Grobli) trafiłem na ścieki śmierdzące detergentami/chemią płynące "smródką"(mam tu na myśli ciek wodny mający ujście w Odrze jakieś 150 - 200m od Kładki Zwierzynieckiej w stronę przystani/yacht clubu/HOW "Rancho") prosto do rzeki!!! Sprawę zgłosiłem, interweniowała Straż Miejska i Ecopatrol. Jak udało mi się ustalić od osób postronnych ten syf truje Odrę od 3 dni, organa ścigania potwierdzają że nie jest to pierwszy raz!!!
Skoro to nie pierwszyzna dlaczego władze miasta nie potrafią poradzić sobie z problemem?! Czy jesteśmy skazani na obcowanie ze ściekami na łowiskach? Czy naprawdę musimy łapać ryby pływające w tym syfie? Czy mamy z naszymi rodzinami odpoczywać wśród chemicznych wyziewów? APELUJE: jeśli widzicie takie ekscesy zgłaszajcie to!!! 986->numer wrocławskiej  Straży Miejskiej. WALCZMY Z TRUCICIELAMI!!! Bo jak nie My to nikt...

ergie1

• Newbie
  • *
Odp: Ścieki płyną do Odry
« Odpowiedź #1 dnia: January 18, 2018, 11:34:58 AM »
Witam
Polecam niezwłocznie zawiadomić Wojewódzką Inspekcję Ochrony Środowiska, prokuraturę ( art. 282 Kodeksu Karnego) a także Marszałka Województwa Dolnośląskiego. Wylewając ścieki do Odry firma nie deklaruje ich ilości ani składu i nie ponosi opłat na fundusze środowiskowe w gestii marszałka województwa.
Pozdrawiam
Ryszard 

Pozdrawiam
Ryszard

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.