Metody połowu - rady, porady, sprzęt, zanęty, przynęty > Spinningowa

Teleskopowy kij spinningowy?

(1/1)

prymas76:
Witam. Jako przymierzający się do spinningu mam pytanie co sądzicie o teleskopowych kijach spinningowych? Ktoś używa? Jakieś opinie doświadczonych kolegów?
Zaleta łatwość transportu lecz czy coś poza tym?
Jaki polecacie spinning w cenie do 150-160 pln?
Pozdrawiam

k_piotr:
Ja kolego mam Shimano Catana - spoko się łowi (3m dł MH) tylko trzeba uważać na piasek bo już jedna poszła do kosza. Przelotki ma zabezpieczone więc przy składaniu nie "wypadają"
Nie polecam teleskopowych spiningów z małym c.w. bo szybciutko się zużywają.
No i największa wada teleskopów - ruchome przelotki na szczytówce - masakra jakaś ale inaczej wędziska się nie da uzbroić

arnie:
Za mniejsze pieniądze kupisz składanych 2 częściowy kij na spinning.
Nie polecam teleskopu do spinningowania ponieważ nie osiągnie on takich parametrów jak kije składane.

LeoA:
Ja używałem Shimano Catany  i jestem zadowolony.Kij mocny i dobrze przekazuje do ręki odczucia z pod wody

airloop:
Wędka Okuma Black Rock Tele Spin
Jedyną zaletą tego typu wędki jest chyba jej niewielki rozmiar co ma znaczenie przy transporcie.
Pozostałe parametry kija np.: długość, cw, akcja, itp. uzależnione od predyspozycji/preferencji wędkarza i samego łowiska.
Jak dla mnie nie sprawiał mi dotychczas jakiejkolwiek przykrej niespodzianki, nawet problem typou "latajce" przelotki na szczytówce - nie ujawnił się

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej