Wody > Ogólne
Kompresor do pompowania sprzętu wodnego
(1/1)
pablo35:
Mam przede wszystkim na myśli pontony i inne tego typu. Aby można było w szybki i efektowny sposób napompować. Możecie polecić jakiś kompresor do tego typu celów?
jankps:
Kompresor o pojemności zbiornika 24 lub 25 litrów powinien spokojnie wystarczyć. Ze względu na swoje mniejsze rozmiary, nie powinien więc to być ekstremalnie drogi sprzęcik. Przedział cenowy - będzie to około 200 a 400 zł, w zależności od dodatkowych funkcjonalności.
Przykładowo kompresor 24 litrowy, będzie miał wydajność około 206 litrów na minutę. Przy czym jego waga to około 18 kg. Proponuję sprawdzić tutaj - link.
artica:
Witam . Do pompowania pontonów stosuje się specjalne kompresorki najlepiej z automatycznie ustawianym ciśnieniem pompowania większość pontonów pompuje się do 250 mbarów .Ciśnienie w poszczególnych komorach powinno być jednakowe /bardzo ważne podczas pływania w ślizgu/ Ja używam Bravo elektryk sprawdza się ponton 370 m . Polecam niestety nie jest tani .
arkoreks:
Wielkie dzięki za podpowiedź. Mój kompresor właśnie się zepsuł i potrzebuję zakupić nowy.